Znanost potrdila, da ljudje vpijajo energijo drugih

Vsakemu od nas se je že zgodilo, da smo se znašli ob človeku, ob katerem smo imeli slab občutek oziroma se nam je zdelo, kot bi nam jemal energijo. Znanstveniki pravijo, da je vse okrog nas energija in tudi vsi mi smo transformacija energije.


Ljudje in energija

Bioenergetika je znanost, ki proučuje, kako se energija obnaša v živih bitjih. Študija na Univerzi Belfield v Nemčiji je pokazala, da se rastline navzamejo energije drugih rastlin. Izsledke je podrobno proučila zdravnica in terapevtka  Olivia Bader-Lee. Olaf Kruse pa je nemški biolog in avtor omenjene študije, ki so jo objavili na Nature Site. Bader-Leejeva razlaga, da so človeška telesa kot spužve, ki vsrkavajo energijo, ki je povsod okrog nas.

Študija je vključevala algo z latinskim imenom chlamydomonas reinhardtii. Poleg fotosinteze imajo alge še en vir energije, to pa je –  jemanje energije drugih alg. Rezultate je moč prenesti tudi na ljudi, menijo nemški raziskovalci. V tem »prenosu« energije se skriva razlog, da se nekateri ljudje ne počutijo dobro, ko pridejo v družbo določenih ljudi. Naša telesa so podobna rastlinam, saj absorbirajo energijo, da vpliva na čustveno stanje.

Prav tako lahko dajemo energijo celicam ter povečamo nivoje kortizola in pospešimo presnovo. S tem je moč razložiti, zakaj nekateri ljudje pogosto spremenijo razpoloženje, so srečni, se smejejo, so optimistični, pa tudi anksiozni, jezni, žalostni in pod stresom. Kot pravi Bader-Leejeva, smo v zadnjih stoletjih izgubili povezavo z naravo, kjer bi bila absorpcija energije zelo koristna za naše telo. Naš duh je energija in prav nič nadnaravnega ni na njem, to je samo manifestacija različnih energij na svetu. Starodavne kulture na vsaki celini so se tega dobro zavedale, znanstveniki pa so to dolgo časa ignorirali.


Kako preprečimo izčrpavanje energije in kako očistimo svoj prostor:

  • Ostanimo prizemljeni in osredotočeni: če se lahko osredotočite na svoj duhovni jaz, boste lahko videli, ali se v ozadju dogaja še kaj več. Če ostanete prizemljeni, boste lahko oddajali energijo in čustva drugim, ko boste ostali povezani z intuicijo
  • Ne upirajmo se: tiste stvari, ki se jim upiramo, običajno ostanejo z nami. Če se znajdete v situaciji z ljudmi, ob katerih imate slab občutek, se jim nima smisla upirati, ker bo ta energija ostala z vami. Če hočete biti v stanju, ko se ne upirate, si predstavljajte sebe kot kozarec vode. Tako negativnost ne bo prešla v vas.
  • Očistimo svojo energijo: če želimo opraviti energijsko čiščenje, si predstavljamo svojo avro, ki jo prhamo z zlato prho. Tako boste zlato energijo spustili v svoj prostor in avro, občutiti pa bi morali svežino in čistost.
  • Povrnite si svojo energijo: ko imate okoli sebe svojo energijo, energije drugih ljudi le težko prodrejo do vas. Ne osredotočite se torej na druge ljudi, ampak se osredotočite na svojo energijo. In da bi si svojo energijo povrnili, si samo predstavljajte, da je nekaj centimetrov nad vami zlato sonce. To vam bo povrnilo vašo energijo. Potem sonce spustite skozi vrh svoje avre in ga zasidrajte v svoj prostor.

VEČ VSEBIN: