Znaki za to, da se človeštvo razvija?

Včasih se nam zdi, da je človeštvo v krizi. Vojna je tu, vojna je tam in nasilje ter nestrpnost do drugačnih se širi hitreje kot kdajkoli. Čaka na še veliko dela, da bomo napredovali in bili skupaj sprememba, ki jo želimo videti v svetu. Skupaj z višjo ravnjo zavedanja, razumevanja, strpnosti in osebne rasti bomo zmogli. Če želimo to storiti moramo biti pogumni in tvegati.


Ali se človeštvo razvija

Kaj potrebuje človeštvo bolj kot kadarkoli prej?

Odpuščanje

Odpustiti nekaj kar nas je prizadelo je ena izmed najtežjih lekcij našega življenja, ki se jih moramo naučiti. Kadar ne odpustimo, držimo v sebi jezo in bes, ki škoduje samo nam, kasneje jo lahko prenesemo še na ostale ljudi, ki so nam blizu. Včasih smo nezmožni odpustiti tudi sebi pa vendar se moramo osvoboditi teh občutkov. Buddha je dejal: »Zadrževanje jeze je kot pitje strupa v pričakovanju, da umre nasprotnik in ne vi«.

Zdravljenje

Fizično, duševno, duhovno in seksualno. Ko pride do odpuščanja in se odločite živeti obdani z ljubeznijo, bo ta nahranila vaša čustva, vaš um in vse tisto, kar je bilo prizadeto. Procesa tega zdravljenja nikoli ne smemo končati. Nikoli ni slabo, če ugotovite, da ste ranljivi, zakaj ste ranljivi in kako se odrešiti tega, saj s tem samo odpirate prostor zdravljenju.

Brezpogojna ljubezen

Ljubezen je edini univerzalni jezik, ki ga govorimo vsi, ne glede na veroizpoved, spol ali barvo kože. Naše srce sprejema in oddaja ljubezen in iz nje črpa hvaležnost. Srce je najmočnejši generator elektromagnetne energije v človeškem telesu, z drugimi besedami lahko vpliva tudi na možgane, ki ustvarjajo skladnosti in neskladnosti.


Okoljska zavest

Ena izmed glavnih lastnosti indijanske kulture je spoštovanje matere Zemlje. Njihovo spoštovanje življenja, dreves, rastlin, živali, vode je vredno občudovanja, saj moderni ljudje v »betonski džungli«, na to včasih pozabimo. Znan indijanski pregovor pravi: »Šele, ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka in ujeta zadnja riba, bomo spoznali, da ne moremo jesti denarja«. Kako resnično je to, ko pomislimo natančneje. Kapitalistični svet poganjamo potrošniki. To je posledica zapravljanja denarja in ustvarjanja izdelkov in potem poraba tistega kar smo ustvarili. Naši otroci imajo veliko več plastičnih igrač, kot kadarkoli prej. Že samo proizvodnja teh igrač in drugih nepotrebnih stvari zastruplja naš planet. Kdaj bomo končali to norost? Lahko imamo lepo hišo brez odvečne navlake, ki je v tistem trenutku modna in s tem poskrbimo za čistejši planet.

Kaj boste storili vi? Boste odpuščali in brezpogojno ljubili. Sebe, soljudi in naš planet? Bodite sprememba, ki jo želite videti v svetu.

VEČ VSEBIN: