Zmrznjene limone? Zakaj pa ne!

Eksperimentalna študija je pokazala, da limonoidi, ki se nahajajo v limonah in preostalih citrusih precej uspešno delujejo pri preprečevanju napredovanja rasti rakavih celic predvsem pri raku na prsih. Raziskovalci tako poudarjajo, da, ko uživamo limono ne smemo zavreči ničesar – ne soka, pešk ali lupine. Slednja vsebuje namreč kar desetkrat več vitaminov kot sok!


zamrznjene limone

Limone imajo močan antikancerogen in antimikroben učinek poleg tega pa so več kot uspešne pri zniževanju krvnega tlaka ter v bitki z depresijo. Vsestranske so! Zakaj jim torej nebi »podaljšali življenjske dobe« in jih uporabili v celoti. Kako? Zamrznite jih!

Zamrznitev in uporaba

Neškropljeno limono (po možnosti pridobljeno s pomočjo ekološke pridelave)dobro operite in jo postavite v zamrzovalnik. Ko popolnoma zmrzne jo zmeljemo oziroma naribamo. Tovrstno zmrznjeno limono lahko uporabimo kot dodatek k sladoledu, juham, testeninam, svoji najljubši pijači, ipd. Na ta način boste ustvarili nov okus, vaše telo pa vam bo hvaležno za pridobljene zdravilne snovi.

Več o zdravilnih učinkih limone si preberite na: www.bodieko.si/limona


VEČ VSEBIN: