Želite najti idealnega partnerja? Preverite, kaj vas pri tem ovira!

Je za vami razmerje, polno frustracij, stresa in dvomov? Morda celo več takšnih razmerij? V tem primeru obstaja velika verjetnost, da ste izgubili vero v to, da bi lahko sploh kdaj našli idealnega partnerja. Seveda tega ne mislimo dobesedno. Ideali ne obstajajo – a kljub temu je mogoče najti nekoga, s katerim boste z veseljem delili svoje življenje. Namesto da obupujete in se poskušate sprijazniti z dejstvom, da boste življenje preživeli v samoti, raje razmislite, kaj so tisti miselni vzorci, ki vas najbolj omejujejo. Brez tega boste verjetno v nedogled ponavljali praktično identične napake.


Idealni partner

Opazujte svoje misli

Naše misli pogosto živijo povsem samostojno življenje. Tako se zna zgoditi, da vam pripovedujejo popolne laži, ki vas spravljajo v paniko in vam povzročajo nepotrebno trpljenje. Če poskušate ukrotiti svoje misli, običajno hitro ugotovite, da je to praktično nemogoče. Namesto tega jih raje opazujte. Osredotočite se na ponavljajoče se miselne vzorce, ki vam povzročajo največ težav. Negativne misli bodo sčasoma popustile, saj jih boste »razkrinkali«. Tako najbolj črnoglede predstave ne bodo imele več takšnega vpliva na vaše življenje, kot ga imajo trenutno, posledično pa se boste lahko bolj sproščeno podali v spoznavanje novih ljudi. In seveda tudi hitro zaznali, da ste naleteli na tisto »pravo osebo«, ko se to zgodi.

Pustite preteklost za seboj

Pogosto nas želi naš um prepričati tudi, da se bo preteklost vedno ponavljala. Vendar pa je v resnici ta trenutek edino, kar zares imate. Prav to, da se osredotočite na ta trenutek, vam lahko pomaga pretrgati negativne miselne vzorce. Morebitna izdaja ni del tega trenutka, ampak nekaj, kar je že za vami. Spoznanje, da lahko živite le tukaj in zdaj, vam lahko prinese veliko olajšanje – in v vaše življenje privabi nove, drugačne ljudi.

Znebite se nerealnih pričakovanj

Imate zelo natančno predstavo glede tega, kakšen bi moral biti vaš idealen partner? Če poskušate ljudi strpati v vnaprej pripravljene kalupe, boste vedno razočarani. To seveda še ne pomeni, da se morate zadovoljiti z vsem, kar vam je ponujeno. Pogosto pa so spori z ljudmi, ki bi bili lahko sicer naši idealni partnerji, posledica tega, da v določenih pogledih odstopajo od naših pričakovanj, ki so lahko zelo nerealistična. Razmislite, kaj je tisto, kar je v resnici najpomembnejše – in kaj so tiste drobne malenkosti, ki povzročajo predvsem slabo voljo in prepire, čeprav na koncu dneva ne štejejo zares.


Zaupajte v to, da se vse zgodi ob svojem času

Del vaših pričakovanj, povezanih z idealnim partnerjem, je verjetno tudi to, da ga morate spoznati v točno določenem obdobju svojega življenja. Vendar pa se rado zgodi, da tisti, ki so preobremenjeni s časovnim zaporedjem, po katerem bi morala potekati njihovo življenje, privlačijo napačne osebe. Ne obremenjujte se s časom in raje dovolite življenju, da vas preseneti – oziroma zaupajte v to, da se vse zgodi ob pravem času, čeprav potek dogodkov odstopa od vaših pričakovanj.

VEČ VSEBIN: