Zelena glina za razstrupljanje kože

Glina slovi po svojih številnih zdravilnih lastnostih, njena uporaba pa datira več tisočletij v zgodovino. Ločimo več vrst gline, vse pa vsebujejo veliko silicija, železo, kalcij, magnezij, natrij, včasih tudi aluminij. Gline so si različne tudi po barvi, glede na njo pa poznamo belo, sivo, rjavo, rdečo in zeleno glino.


Zelena glina se od ostalih glin razlikuje po tem, da vsebuje dvovalentno železo, ki je mlajše in bolj učinkovito ter daje glini značilno zeleno barvo, drugačno od navadnih glin, ki vsebujejo trivalentno železo. Zelena glina, poznana tudi pod imenom francoska zelena glina, ima od vseh obarvanih glin največjo sposobnost absorbiranja vode, zelo učinkovita pa je tudi pri absorbciji strupov iz kože.

Zelena glina in razstrupljanje

Zeleno glino se v terapevtske namene uporablja precej pogosto, predvsem je odlična za detoksikacijo kože. Kožo namreč regenerira, čisti, napne in poživi, z nje odstranjuje odmrle kožne celice, poskrbi za boljše vsrkavanje hranilnih snovi ter izločanje strupov.

Pomaga tudi pri različnih kožnih pomanjkljivostih, kot so zamašene pore, mozolji in vnetja. Primerna je za mastno, normalno in problematično kožo, nekaj več pazljivosti pa je potrebno pri uporabi na suhi in občutljivi koži, saj je zelena glina v primerjavi z drugimi nekoliko bolj »agresivna«.


Zeleno glino se navadno uporablja tako, da se za čajno žličko gline zmeša z nekaj vode, da nastane kremasta, ne preveč tekoča maska za obraz, ki je nežno zelene barve. Masko nanesemo na z vodo umit obraz, lahko pa tudi na druge predele telesa, ter počakamo, da se posuši ali postane topla. V splošnem velja, da masko iz zelene gline pustimo delovati do 10 minut.

Uporaba zelene gline bo dobro dela tudi problematični koži na predelu stegen, glinena obloga pa bo sijaj podarila tudi lasem. Zelena glina se odlično obese še v kopeli. To pripravimo iz 200 do 300 gramov gline in nekaj kapljic najljubšega eteričnega olja. Po kopeli bo vaša koža mehka in očiščena.

Več o glini in njenih zdravilnih učinkih boste našli TUKAJ.

VEČ VSEBIN: