Zaljubite se v sivko

Poletje je resnično tu in kraške planjave je obdal intenziven vonj šopov vijolične lepotice. Če vas sivka še ni zasvojila s svojim opojnim vonjem in ljubkim videzom vas bo morda navdušila njena zdravilna plat. Za vse ljubitelje sivke pa … uživajte!


Sivka

Nervoza

Sivka ima pomirjevalne lastnosti. Umirja namreč srčni utrip in uravnava krvni tlak in tako poleg duha umirja tudi telo. A pazljivo. Preveč sivkine vonjave lahko povzroči tudi omotičnost.

Napenjanje

Ker sivka vsebuje antioksidante je idealna za odpravljanje prebavnih težav. Ti namreč odstranjujejo bakterije v prebavnem traktu in tako zmanjšujejo in preprečujejo napenjanje. Čajno žličko posušene sivke lahko dodate v jogurt ali pa jo uporabite kot začimbo.

Prhljaj

Zmešajte 15 kapljic eteričnega olja sivke z eno žlico olivnega ali mandljevega olja. Mešanico nekoliko segrejemo in z njo zmasiramo lasišče. Pustimo jo delovati približno eno uro in nato nadaljujemo z običajno nego las. Pozitivne rezultate boste opazili že po prvi uporabi.


Strije

Uporabite kombinacijo eteričnega olja kamilice in sivke ter z njo odpravite strije. Poleg tega bo vaša koža mehka in napeta. Več o naravnih pripravkih proti strijam najdete tukaj: www.bodieko.si/strije

Piki in razdraženost

Sivka zmanjšuje srbenje, otekline in rdečico. Mesto ugriza oziroma pika namažite z eno ali dvema kapljicama eteričnega olja sivke in ga tam pustite delovati nekaj minut. Ta postopek lahko ponavljate vsakih 6-8 ur.

VEČ VSEBIN: