Začnite trenirati danes!

Rekreacija in šport sta aktivnosti, ki služita vsakemu zdravemu človeku. Aktivnost poskrbi za pozitiven pogled na življenje. Slovenci smo znani kot zelo športno naravnan narod, zato pot pod noge, saj na njej ne boste sami.


Z redno aktivnostjo boste vplivali na normaliziranje krvnega pritiska in zmanjšali raven maščobe in tudi holesterola v telesu. Dokazali so tudi, da šport pozitivno vpliva na raven sladkorja v krvi, zato ga priporočajo sladkornim bolnikom. Ker se z aktivnostjo požene kri po žilah, dolgoročno pričakujemo manj možnosti kapi ali raka.

Rekreacija in telovadba

Za zdravje in dobro počutje

Poleg vplivov na samo telo ima šport mnogo vplivov tudi na naše notranje počutje. Ali veste, da z aktivnostjo odženete depresijo, anksioznost, stres in občutek osamljenosti? Pri tem sploh ni nujno, da se odpravite v fitnes ali na maraton, potrebno je le malo gibanja. Svetovna zdravstvena organizacija opredeljuje vsako gibanje mišic, ki zahteva izdatek energije kot telesno aktivnost. Če želite ostati zdravi in fit, vam ni treba biti profesionalni športnik.

Lahko se začnete malo več sprehajati, plavati, na daljše razdalje se odpravite s kolesom, ali pa se enostavno lotite gospodinjskih opravil. Če vam primanjkuje samokontrole, pa se le vpišite v bližnjo telovadnico in jo obiščite nekaj-krat na teden.


Če se boste odločili začeti s športno aktivnostjo zaradi boljšega počutja, vam priporočamo pilates, jogo, gimnastiko, raztezanje, ples. Poleg teh vadb obstajajo tudi drugi načini aktivacije sproščenosti in dobre volje. Pri tem pomagajo masaže, welness centri, zdravilišča, terme in podobno.

Ne pozabite, da se boste s športom in preko športa vzljubili, izboljšali vsakdan in ugotovili, da je šport zdravilo ter terapija.

VEČ VSEBIN: