Začimbe, ki pomagajo pri izgubi telesne teže

Če se vam dietna hrana zdi pusta, ji pestrejši okus vdahnite z začimbami. Če k hrani dodajate začimbe, boste verjetno tudi prej siti, dokazano pa je, da nekatere začimbe spodbujajo in uravnavajo prebavo ter blagodejno vplivajo na zdravje.


začimbe za hujšanje

Čili

Študije so pokazale, da čiliji zavirajo apetit in hkrati spodbujajo presnovo. Če niste ljubitelj pikantne hrane, lahko pekoč okus čilija ublažite tako, da si ga vmešate v navaden jogurt.

Kumina

Kumina ima protibakterijske lastnosti, poleg tega pa naj bi izboljšala razmerje med slabim in dobrim holesterolom v krvi. Če je vaša prehrana sestavljena predvsem iz zelenjave, ki napenja, bo kumina pomagala ublažiti neprijetno napihnjenost in vetrove.

Kardamom

Ta cenjena začimba, ki obenem še čudovito diši, pomirjujoče deluje na prebavni trakt in pomirja zgago, slabost in bruhanje.


Kurkuma

Kurkuma deluje protivnetno, naj pa bi pomagala tudi pri zmanjševanju tveganja za alzheimerjevo bolezen. Dodajte jo k rižu, popestrite okus in barvo zelenjave ali si pripravite kurkumin čaj.

Grško seno

Tako kot cimet naj bi grško seno pomagalo pri zniževanju sladkorja v krvi, zato boste siti dlje časa. Popestrite lečino juho z žličko grškega sena.

VEČ VSEBIN: