Za nego občutljive kože pobrskajte po kuhinji

Negi obrazne kože bi morali vedno nameniti kar nekaj časa – še zlasti občutljivemu tipu kože. Slednja v večini primerov zahteva blago ter neagresivno nego, ki kožo pomiri ter neguje. A kaj, če vam je vašega čistilnega mleka zmanjkalo ali pa ste si zaželeli, da bi za spremembo posegli po bolj naravnih sestavinah? Ste že kdaj pomislili, da bi preprosto malo pobrskali po svoji kuhinji ter uporabili kar živila, ki se nahajajo tam? V nadaljevanju smo vam tako pripravili seznam živil, ki se odlično znajdejo v vlogi nege občutljive kože.


sestavine iz domače kuhinje

Mlečni izdelki

Mleko in jogurt sta zagotovo dve živili, ki blagodejno vplivata na razdraženo ter občutljivo kožo. Ker oba vsebujeta mešanico vitaminov ter beljakovin, kožo naredita mehko poleg tega pa jo še nahranita. Svetujemo vam, da svoj obraz zvečer očistite z bombažno blazinico, namočeno v mleko ali jogurt.

Olivno olje

Eno izmed bolj priljubljenih živil za odstranjevanje ličil ter negovanje kože je tudi olivno olje. Slednje z obraza odstrani sledi še tako močne maskare ali kakršnegakoli drugega vodoodpornega proizvoda. Poleg tega je polno antioksidantov ter vitaminov A in E, zaradi česar boste posledično po nekaj dneh uporabe na vaši koži opazili pozitivne spremembe. Vaš obraz bo svež in mehek pa tudi ten vaše kože bo bolj poenoten. Če olivnega olja nimate pri roki pa lahko kosem vate namočite v mleko ter vanj kapnete nekaj sončničnega olja. Svoj obraz očistite ter ga sperete z mlačno vodo.

Kokosovo olje

Tako kot olivno olje je tudi kokosovo olje več kot primerno za čiščene ter nego obraza. Najbolj vam bo hvaležen predel okoli vaših oči, saj ga bo olje nahranilo ter navlažilo.


VEČ VSEBIN: