Za 1,65 milijona dolarjev naprodaj Trumpov prvi dom

Na trgu nepremičnin se za 1,65 milijona ameriških dolarjev prodaja hiša, v kateri je prve dni življenja preživel aktualni republikanski kandidat za predsednika ZDA Donald Trump.


Donald Trump

Naslov hiše, ki se nahaja v newyorški četrti Queens, je zapisan na Trumpovem rojstnem listu, vendar se je z družino kmalu po rojstvu preselil na drug newyorški naslov. Iz nepremičninske agencije Laffey Fine Homes, ki prodaja omenjeno hišo, so sporočili, da bo, če bo Trump izvoljen za predsednika, nepremičnina »avtomatično postala del zgodovine«.

Domovi ameriških predsednikov so namreč večinoma uvrščeni pod okrilje zvezne agencije za narodne parke. Vendar v agenciji poudarjajo, da uvrstitev na seznam kulturne dediščine ne uspe vsem predsedniškim domovom. Iti morajo skozi postopek, ki se konča s predsedniškim odlokom ali zakonom kongresa.

In koliko bi vas stalo življenje v tej sicer prostorni, a nič kaj posebej luksuzni in vseeno vrtoglavo dragi hiši?

Na spletni strani Market Watch so izračunali, da bi ob plačilu 20-odstotne vrednosti hiše, kar znaša 330.000 dolarjev, in 30-letnem kreditu, vsak mesec plačevali 6225 dolarjev, in to brez zemljiškega davka in zavarovalne premije, ki ju ocenjujejo na 725 dolarjev mesečno. Bivanje v Trumpovem prvem domu bi vas po teh ocenah vsak mesec olajšalo za 7000 dolarjev, kar znaša 6255 evrov.


VEČ VSEBIN: