Vsestranska uporabnost vazelina

Vazelin lahko uporabimo praktično za vse. Vlaži in ščiti razpokane ustnice, pomaga pri težavah s kožo, pomaga pa odstranjevati tudi naglavne uši, kadar odpovejo druga lekarniška sredstva. Debel sloj namažete na glavo in pustite delovati čez noč. Uši se v tem času zadušijo, zjutraj pa jih odstranimo z otroškim oljem. Postopek ponavljamo nekaj dni zapovrstjo.


Vazelin

Pomaga pri luskavici

Če na prizadeta mesta nanesemo vazelin, ta kožo navlaži in naolji in tako pomaga odstraniti trdovratne in srbeče kožne luske.

Ščiti ureznine

Če ste se urezali in pri roki nimate obližev, ne skrbite. Najprej zaustavite krvavitev, nato pa si na rano nanesite vazelin, ki bo v koži ohranil vlago, rano pa bo ščitil pred bakterijami.

Krvavitve iz nosu

Če si z vazelinom namažemo notranjost nosnic, bo tveganje za razne krvavitve iz nosu precej manjše. Vazelin namreč lahko vlaži in ščiti nosno sluznico. Na enak način se priporoča uporaba vazelina tudi ljudem, ki imajo alergijo na cvetni prah, saj tanek sloj vazelina lovi drobne delce cvetnega prahu in jim s tem preprečuje, da bi zašli globlje v dihalne poti.


VEČ VSEBIN: