Vse o pravilnem britju nog

Čez zimo smo jih lahko skrivale, namreč dlake na nogah, ampak s prihodom pomladi in poletja je tega preprosto konec. Nič več dolgih hlač in žab, treba bo pokazati noge, ki jih v prihajajoči vročini ne bomo mogle prekrivati z oblačili. Na voljo je veliko sredstev za odstranjevanje neželenih dlak, takih, ki jih uporabljamo doma, ali pa gremo to nadležno reč odpravit v kozmetični salon. Če pa ste ena od tistih, ki najraje to stori na najbolj tradicionalen način, se pravi z britvico, morda ne veste, da marsikaj delate narobe.


Britje nog

Britvice menjajte pogosto. Stare so seveda tope in na njih so različne bakterije, ki lahko povzročijo vnetja. Eno britvico naj bi uporabili tja do desetkrat. Kupite kakovostne britvice, saj moramo pri tistih manj kakovostnih večkrat potegniti čez določen predel kože in tako lahko pride do razdraženosti.

Piling enkrat do dvakrat tedensko. S tem boste preprečili, da bi se vam dlake vrasle, odstranili pa boste tudi odmrle celice in pospešili rast novih, zdravih. Piling naredimo enkrat do dvakrat na teden, takrat, ko si ne brijemo nog.

Britvice si ne delite. Ne gre samo zato, da lahko pride do vnetja. Gre za to, da je vsako telo, vsaka noga ali roka drugače oblikovana. Tudi vsak obraz, če slučajno uporabljate kar partnerjevo britvico.


Ne uporabljajte britvice z enim samim rezilom za enkratno uporabo. Najbolj primerni so tisti s štirimi ali petimi rezili. Prvo je namenjeno dvigu dlake, ostali pa rezanju dlake vse nižje in nižje.

Ne brijte se takoj, ko stopite pod prho. Topla voda zmehča kožo in odpre folikle. Zato se boste bolje obrili, pa tudi do prask ne bo prišlo tako hitro, če bo britje zadnji korak, preden stopite izpod prhe.

Ne brijte se prehitro, še posebej, če imate povsem novo britvico. Brijte se zelo počasi, da ne pride do ureznin. Posebej pozorni bodite na kolena in gležnje. Tako boste res pozorni na vsak delček kože in ne boste zgrešili ničesar.

Stran z milom. To namreč ne zagotavlja prave bariere med britvijo in kožo, pa tudi na britev se milo hitro prime. Uporabimo peno ali kremo za britje, ki dlake zmehčajo, prekrijejo vsako dlako in vpijejo vodo. Zaradi tega tudi potegi z britvijo niso tako močni.


VEČ VSEBIN: