Vsak dan na kolo za zdravo telo

Končno so se stopinje dvignile nad ničlo, čez dan prikorakajo skoraj do številke deset. Na cesti smo že opazili nekaj najbolj pogumnih kolesarjev. Boste tudi vi med prvimi, ki bodo s kolesom odprli sezono 2016?


Če vsako jutro izgubljate živce zaradi gneče na cesti, iščete parkirni prostor in zaradi tega zamujate v službo, je skrajni čas, da naredite spremembo v življenju. Spremembo na bolje. Zdravje, denarnica in okolje vam bodo hvaležni. Kar vprašajte kakšnega zagretega kolesarja, kako se počuti, ko se mu ni potrebno soočati s stresom na cesti. Odlično, seveda!

Kolesarjenje

Kolesarjenje v službo in nazaj postaja vse bolj privlačno, saj gost promet onemogoča mirno vožnjo z avtomobilom. Že skoraj povsod po svetu je mogoče najeti ali si izposoditi kolo, kot je to mogoče tudi v nekaterih slovenskih mestih. Pot v službo le tako ne pomeni več stresa in slabe volje, temveč mirne trenutke, preživete s samim seboj in svojimi mislimi.

Kolesarjenje je dobra alternativa tudi zaradi okoljevarstvene tematike. Kolo ne povzroča izpustov CO2, ne smrdi in ne škoduje drugim. Poleg tega vas kolo pripelje točno do točke, na katero ste namenjeni, kar velikokrat z avtom ni mogoče.


Mnogo ljudi se boji storiti prvi korak, ker mislijo, da bodo v službo prileteli popolnoma preznojeni, zasopli in skuštrani. Kaj pa, če bi se odpravili na pot pet minut prej in počasi prekolesarili do cilja? V torbo si dajte dodatno spodnjo majico ter jo na delovnem mestu preoblecite. Dobra ideja je tudi, da nosite s seboj dezodorant ali osvežilne robčke. Izgovorov, zakaj v službo raje z avtom je ogromno, ampak vsi vemo, da so to samo izgovori. Če vaša pot na delovno mesto ni predolga in prenevarna, vam toplo priporočamo en teden eksperimentiranja s kolesom in končno odločitev, katero prevozno sredstvo je boljše, prepustimo vam.

Pred uporabo kolo dobro očistite, da se ne boste umazali, na široke hlače pa spodaj pripnite ščipalko, da vam veriga ne umaže hlačnice. Preverite zavore, luči in zvonec. Pred prvo uporabo v letošnjem letu priporočamo polnjenje pnevmatik, saj znajo skozi zimo spustiti. Če potrebujete za v službo torbo, si definitivno kupite tudi košaro za kolo, saj bodo tako vaše stvari na varnem, predvsem pa vas ne bodo ovirale med aktivnostjo.

VEČ VSEBIN: