Vpliv misli na prehrambne navade in telo

Tokrat ne boste brali o tem, kako zmanjšati količino hrane, ki jo pojeste ali o tem, katera živila kombinirati, da bi izgubili težo. Ne bom govorila o dietah, ker ima zame ta beseda negativen prizvok. Če želite izgubiti kilograme, je treba spremeniti pogled nase in na svoje telo. Potrebno je, da se začnete ceniti. Če ne boste izhajali iz tega stališča, ne bo dolgotrajnega učinka. Vsake toliko časa boste spet našli novo dieto, verjeli, da vam bo tokrat uspelo in na koncu bo spet en sam velik nič. Leta in leta enako. Eno samo razočaranje. Tehtnica pa vedno kaže isto. Res boste začeli izgubljati, a le zaupanje vase.


Zakaj prekomerna teža

Vzroki debelosti pogosto bazirajo v čustvenem ozadju. Običajno gre za depresivno stanje, ponižujoč odnos do sebe in slabo samopodobo. Zaradi tega postane hrana nadomestek za neko čustveno stanje, ki ga potrebujete, a ga niste deležni. Ker se ne cenite dovolj, se ne znate pohvaliti, to pohvalo pričakujete od zunaj. Ker je ni, se morate nagraditi. In to s tistim, kar sovražite. Hrano. Z lastnimi mislimi ste si priklicali odvečne kilograme. Verjamete, da vam določena hrana škodi, da se vam »obesi« na kilograme. Da jeste malo in se redite. Verjamete, da vam škodi takorekoč že voda. Vseskozi razmišljate o tem, kako ste debeli. Kar mislim, torej sem …

Prehrana dieta

Kaj storiti

Ne iščite po spletu, katere diete še niste preizkusili. Ne iščite instant možnosti. Obrnite se vase in se vprašajte, kaj si želite. Postavite si cilj. Na primer: želim imeti 60 kilogramov, želim imeti čvrsto in zdravo telo. Želim imeti več energije in želim se počutiti bolje. Izhajajte iz svoje resnične želje. Zelo pomembno je, da se ob teh željah počutite dobro. Sledite svojim občutkom. Ob postavljanju teh ciljev morate občutiti srečo in radost. Potem boste vedeli, da izhaja želja po izgubi kilogramov in pot, ki jo boste dosegli, iz vas samih.

Ne kritizirajte se, kako ste debeli in zanemarjeni. Kako ste neprivlačni in grdi. To ne pelje nikamor.


Začnite si biti všeč zdaj. V tem telesu. Ko boste začutili to radostno stanje, ste na pravi poti. Do sebe bodite prijazni. Postavljajte si vprašanja, kot so: Ali ne bi bilo lepo, če bi moja želja po izgubi kilogramov, ki jo gojim že zelo dolgo, končno našla plodna tla? Ali ne bi bilo lepo, če bi bil/-a takšna kot na tej sliki? Najdite sliko, kjer ste si všeč in v sebi negujte to podobo. Ali ne bi bilo lepo, da se moje telo uskladi z mojimi željami?

Ne pričakujte takojšnjih rezultatov. Ko boste tako lepo komunicirali sami s sabo, se bo telo odzivalo na ta nov, ljubeči odnos. Potreba po prenajedanju bo izginila. Jedli boste takrat, ko boste lačni. Hrano, ki jo imate resnično radi in je za vas zelo okusna ter zdrava. Ljubeča misel bo znala izbirati. Igrajte igro, kot se igrate z otrokom. Sprašujte se, kaj si želite in spremljate občutke, ki se ob tem porajajo. Če se počutite dobro in srečni, ste na pravi poti. Šele potem se začnite ozirati po tem, kaj in kako jesti, da dosežete želeno težo.

Kaj se zgodi, ko se naravnate na pozitivno vibracijo?

V vaše življenje bo začelo prihajate vse tisto, kar si zamišljate. Pomembno je, da je vaša želja usklajena s pozitivnim občutkom. Če željo spremlja kakršenkoli dvom ali strah, se želja ne more realizirati. Vesolje »obdarja« na osnovi občutkov. Kot pri Aladinu: zamisli si, prosi, občuti, verjemi in bodi hvaležen.

Telo bo dobilo točno takšno podobo, kot ste si zamislili.


Morda vam je ta princip delovanja tuj. A verjemite, da deluje. Moji učenci so dokaz za to. Sama namreč med drugim pripravljam tudi delavnice na temo vpliva misli na prehrambne navade in telo. Več o njih najdete na moji spletni strani.

VEČ VSEBIN: