Velikodušni Omar Naber

Omar Naber je na svojem Facebook profilu delil čudovito zgodbo o tem, kako je s svojo glasbo pripomogel k temu, da sta se po desetih letih pobotala oče in sin.


Omar Naber
Foto: Facebook

Odzval se je vabilu

Pred kratkim je Omar prejel klic od starejšega možakarja,  ki je izrazil željo, da bi rad pripravil presenečenje za svojo vnučko, ki je  njegova zvesta oboževalka, na praznovanju njenega devetega rojstnega dne z njenimi tremi sošolkami: »Načeloma teh stvari sicer ne počnem, a tokrat sem iz neznanega razloga začutil, da je zgodba drugačna od ostalih. Najprej nisem vedel, kako naj reagiram, zato sem ga želel preusmeriti na svojo glasbeno agencijo. Na koncu pa sem se po prijetnem telefonskem pogovoru odločil, da povabilo sprejmem in da to speljem na osebni ravni. Malce v strahu me je na koncu vprašal, koliko za takšne stvari računam. Obljubil sem mu, da ga ne bom opeharil in da se bova na koncu zmenila po njegovih zmožnostih.  Bil je presrečen in vse je bilo zmenjeno. Čez tri dni pridem na dogovorjeno lokacijo in vnučka ter sošolke niso mogle verjeti svojim očem. Znale so vse moje pesmi na pamet. Tudi tiste pesmi, starejše od njih. Že to, da sem jih tako razveselil, je bilo zame dovolj. Zame velik kompliment, da so znale vse na pamet. A dedka tam ni bilo. Tam je bil namreč njen oče.  Tudi on je bil šokiran. Po prijetnem presenečenju me očka zmedeno vpraša, kaj se dogaja, kaj se je zgodilo, da sem prišel in kdo je to presenečenje pripravil. Povedal sem mu, da me je poklical njegov oče, punčkin dedek. Očetu se ulijejo solze. Povedal mi je, da z očetom zaradi sporov iz preteklosti ni govoril že več kot deset let. Takoj je vzel telefon, po doglih letih vpričo mene in punčk poklical svojega očeta in se mu v solzah od srca zahvaljeval. Presenečenje je več kot preseglo svoj namen, « je dogodek opisal Omar.

Dar, ki ga ne bi mogel nadomestiti noben honorar

Naslednji dan je Omarja dedek povabil na kavo in ga na koncu vprašal, koliko mu je dolžan: »Ker sem začutil, da temu možakarju ne smem računati, sem mu odgovoril, da nič. Tudi dedku so se od hvaležnosti in sreče ulile solze. Povedal mi je, da ima minimalno penzijo, a da je bil pripravljen dati vse, kar ima. To, da ga je sin po desetih letih spet poklical, in da sta se pobotala, mu je pomenilo vse na svetu. Čez nekaj dni sem imel koncert in najlepše darilo,  ki sem ga kadarkoli prejel, je bilo, da so vnučka, njen oče in dedek skupaj sedeli v prvi vrsti.«

VEČ VSEBIN: