Kako izdelati utrjevalec za nohte iz naravnih sestavin?

Mnoge ženske imajo težave z nohti, ki se lomijo in cepijo, a kljub temu sanjajo o popolnih, zdravih in dolgih nohtih. Preizkušanje različnih utrjevalcev za nohte in sprememba prehrane pa žal ne prineseta vedno želenih rezultatov. Se morate enostavno sprijazniti s tem, da ste obsojeni na izbiro med kratkimi in umetnimi nohti? Naš odgovor je, da nikakor! Izjemno učinkovit utrjevalec za nohte lahko namreč izdelate iz povsem naravnih sestavin, večino izmed njih pa lahko verjetno najdete  celo v svoji kuhinji.


Utrjevalec za nothe domači recept

Olivno olje je odlično za utrjevanje nohtov

Zmešajte 3 žlice olivnega olja z žlico limoninega soka. Medtem ko bo olje okrepilo vaše nohte, bo limona poskrbela, da bodo ti postali bolj beli in sijoči. Mešanico limoninega soka in olivnega olja postavite v mikrovalovno pečico za približno 15 sekund, da se malce segreje. Nato premešajte s pomočjo žlice in nanesite na nohte z vato. Postopek ponavljajte vsak večer pred spanjem in uporabite bombažne rokavice, da ne umažete posteljnine.

Utrjevalec za nohte na osnovi piva

Pivo vsebuje precej silicija, ki bo poskrbel, da bodo postali vaši nohti mnogo močnejši. V pivu lahko najdemo tudi selen, kalij in biotin, ki so prav tako zelo koristni za vaše nohte. Za pripravo utrjevalca boste poleg piva potrebovali še olivno olje in jabolčni kis. Zopet pogrejte olivno olje, da postane toplo, ter mu nato dodajte žlico piva in žlico jabolčnega kisa. V mešanici nato namakajte svoje nohte vsaj 15 minut. Postopek je priporočljivo ponoviti nekajkrat na teden, dokler ne opazite izboljšave.

Zeleni čaj izvrsten tudi za vaše nohte

Antioksidanti v zelenem čaju so med drugim zelo koristni tudi za krhke nohte. Utrjevalec na osnovi zelenega čaja je primeren tudi vse, ki vas motijo rumeno obarvani nohti. Pripravite ga tako, da skuhate skodelico zelenega čaja in vanjo dvakrat tedensko pomočite nohte za 15 minut. Utrjevalec  za nohte lahko ustvarite tudi iz mešanice 2 žlic zelenega čaja, ščepca soli in nekaj kapljic olja pšeničnih kalčkov. V tem primeru lahko namakanje nohtov traja zgolj 5 minut, tudi tu pa morate postopek ponoviti dvakrat na teden, da opazite spremembe. Še ena možnost pa je, da zmešate nekaj kapljic eteričnega olja zelenega čaja s kokosovim oljem in aloe vero ter s pripravkom masirate svoje poškodovane nohte.


VEČ VSEBIN: