Ustrelili zalezovalca Sandre Bullock

Po peturnem obračunu s specialci so Joshuo Jamesa Corbetta, ki je bil obsojen, ker je leta 2014 vdrl v hišo Sandre Bullock, našli mrtvega v njegovem domu v La Crescenti v Kaliforniji. Corbett si je sodil sam.


Sandra Bullock

Obračun se je začel, ko so mu predstavniki losangeleške policije hoteli vročiti nalog za aretacijo, on pa se je zabarikadiral v zadnji del stavbe.

Detektivi z losangeleškega oddelka za begunce so bili pri njegovem domu ob sedmih zjutraj, kmalu potem pa so zahtevali, da se jim pridružijo specialci. Trenutno še ni znano, ali so mu nalog vročili ali ne. Po besedah predstavnikov policije je moški trdil, da ima orožje in je grozil, da jih bo ubil.

Krizni pogajalci so ga pet ur prepričevali, naj pride iz stavbe, vendar ni. Nazadnje so vstopili vanjo in našli osumljenca mrtvega. Smrtna rana, ki si jo je zadal, ni bil strelna.


Maja leta 2017 Corbett ni priznal krivde niti se ni izrekel za nedolžnega, ko so mu sodili zaradi vloma v hišo Sandre Bullock. V času srhljivega incidenta je bila Sandra sama v hiši in se je zaklenila v omaro in poklicala policijo.

Potem ko se je na sodišču pogodil, so Corbetta izpustili iz zapora. Obsojen je bil na petletno pogojno kazen in zdravljenje v psihiatrični ustanovi. Do leta 2022 se po odloku sodišča Sandri tudi ni smel približati.

Junija leta 2017 so ga izpustili iz psihiatrične bolnišnice.

Sicer pa se Sandra trudi živeti čim bolj običajno življenje in zase pravi, da je preprosto mama. Ima dva otroka, osemletnega Louisa in petletno Lailo, ki imata, se rada pošali, njenega izvoljenca Bryana Randalla raje kot njo. »On je številka ena, jaz pa številka dve. To čisto razumem, ker je zabavnejši od mene in ima boljše posladke.«


O starejšem otroku dodaja: »Zelo je rahločuten. Rečem mu moj 78-letni sin. Moder in prijazen je. Že ko so mi ga dali v roke, sem to videla. Nekaj duhovno velikega je bilo na njem. Pomislila sem: Upam, da tole ne bom zafrknila. Laila pa je borka in to je razlog, da je danes tukaj. Borila se je, da je njen duh ostal nedotaknjen. O, moj bog, kaj vse bo dosegla. Prinesla bo resnične spremembe.«

Sandrin izvoljenec jo je decembra leta 2015 fotografiral za neko revijo, v  kateri je potrdila posvojitev. »Potrpežljiv fotograf je, delal pa je s tremi ljudmi, ki sovražijo fotografiranje.« Sandra je morala Lailo več mesecev skrivati pred javnostjo, dokler niso bili vsi papirji urejeni. To je bilo kar zapleteno, ker je ves čas pod drobnogledom. »Morala sem skrivati njuna obraza, ker je bila zanju razpisana tiralica. Ko posvojiš otroka, greš skozi prehodno obdobje in če se takrat kaj zalomi, ti ga imajo pravico odvzeti. To je zelo napornih šest mesecev.«

Govorice o Sandrini skrivni posvojitvi so skoraj uničile njeno družino. »Zaradi alergije smo morali nekoč na urgenco. Paparaci so nam sledili in tako se je razvedelo, da imam še enega otroka. In vsi so želeli fotografije. To je bilo srce parajoče. Ko je Louis slišal helikopter ali dron, je stekel čez trato k svoji sestrici in jo skril pod trampolin. Zato je uboga Laila imela posttravmatski stresni sindrom. Ko pa smo posneli fotografije, se je vse uredilo. Vse je bila učna izkušnja.«

VEČ VSEBIN: