Ustavite bolečine pri migreni

Tisti, ki imate bolečine pri migrenah ste že seznanjeni kako naporna in grozna je lahko ta bolečina. Velikokrat je bolečina lahko celo tako neznosna, da ne morete po najboljših močeh opravljati vsakodnevnih nalog. Najhuje je, če imate kronične migrene, pri katerih ste tako prisiljeni jemati protibolečinske tablete.


migrene

Zakaj pride do migren?

Nihče natanko ne ve kaj sproža migrenske napade. Lahko gre za spremembe v možganski kemični sestavi, zaradi katerih se žile okoli možganov širijo in krčijo, kaj pa to sproži pa je še vedno predmet številnih raziskav.

Ugotovite sami

Najbolje je, da si beležite »migrenski dnevnik« in poizkušate prepoznati vzorce in vzroke, ker je problem najbolje zatreti v kali. Pišite si kaj ste jedli, pili, kako ste spali, kako ste se počutili in ali ste bili morda pod stresom, da boste vedeli čemu se izogibati. Pomembno je, da pijete dovolj vode, dovolj spite in se izogibate stresu ter si vzamete čas zase in za sproščanje.

Ustavite bolečine

Alternativna zdravila lahko nekaterim pomagajo, spet drugim ne. Vsekakor je vredno poizkusiti, saj se telo tudi protibolečinskih tablet sčasoma navadi in ta potem ne pomagajo več, poleg tega pa lahko za njih zapravite gore denarja.


Napitek proti migreni

Sestavine:

Limonin sok, sol in malo limonine lupinice

Sol ima veliko mineralov, dokazano pa povečuje tudi raven serotonina – hormona za krepitev imunskega sistema in za srečo.

Priprava:


Nastrgajte limonino lupino, iztisnite sok dveh limon in dodajte dve čajni žlički soli. Sestavine premešajte skupaj z 2dcl vode. Popijte na dušek.

Pri lajšanju bolečin migren, mora vsak posameznik najti svojo rešitev. Kar nekomu pomaga, morda vam ne bo, le poizkusite priporočene rešitve in tudi vi boste lahko obvladovali svoje stanje.

VEČ VSEBIN: