Vpliv urejenosti prostora na vaše življenje

V svoje življenje želite vnesti spremembe. Želite novo službo, prijetne poslovne odnose, prijateljske naveze, dobre odnose z otroki in življenjskim sopotnikom. O vsem tem razmišljate, vizualizirate in delujete v tej smeri. A vendar se vaše življenje ne premakne v želeno smer. Ste pomislili, da je prostor, v katerem bivate ali pisarna, kjer preživite precej časa, okolje, ki vam ne dovoli, da zadihate s polnimi pljuči? Je prostor, kjer se tkejo vaše misli, puščate svojo energijo in življenje. Je svetišče vašega življenja, kjer naj bi uživali, se počutili zaželjeno in varno. Tu se rojevajo vaše sanje. Prostor in predmeti so živi. Imajo svoje energije in zgodbe. Ko ste neuravnovešeni s svojim okoljem, postanete fizično, mentalno, čustveno in duhovno bolni.


Razmetana soba energija prostora

Pomislite na svoj dom. Vam je všeč? Je čist, prijeten, domač, razmetan? Vse, kar gledate okoli sebe, je le prikaz vaše notranjosti. Vse v vašem zunanjem okolju, ne le v domu, je ogledalo vašega notranjega jaza. Se zavedate, kako vse v vašem okolju, vsak predmet s svojo energijo vpliva na vas? Postavitve lahko zelo močno odražajo  napredek ali stagnacijo v vašem življenju.

Vzemimo primer nereda. Nered nakazuje energijo, ki se zadržuje v preteklosti. Nabira se takrat, ko vaša energija miruje. Če je energija zdrava, je nenehno v gibanju. Mrtvo energijo si predstavljate kot mirujočo vodo, v kateri se nabira vsa nesnaga iz okolja. Podobno se dogaja v vašem življenju, kadar živite v neredu in ste obdani s predmeti, ki jih že dalj časa ne uporabljate. Kljub temu, da v stanovanju navzven vlada navidezen red, je pomembno, ali red vlada tudi v vaših skritih kotičkih. V omarah, pod posteljo, predalih … Ljudje, ki imajo v neredu zadržano energijo, so pogosto utrujeni, potrebujejo veliko počitka, večino dneva presedijo pred televizijo ali računalnikom. Običajno se pri mojem delu izkaže, da so ljudje v tem primeru ujeti v »verige« in za sabo vlečejo veliko težo svoje preteklosti.

Čiščenje nereda sprošča ogromne količine energije v vašem telesu. Okoli sebe se znebite vsega, kar za vas nima več pomena. Počutili se boste lažji v telesu, duhu in duši. S tem, ko boste iz svojega življenja odstranili neuporabne predmete in nered, bo energija stekla in vam omogočila opustiti preteklost ter omogočila dotok novih stvari, dogodkov ali ljudi v vaše življenje. Vaš nered nakazuje stanje vaše podzavesti. Kaže na to, da ste za spremembe in prihod nečesa novega v vaše življenje prestrašeni ali zato še ne pripravljeni.


Enako velja tudi za stvari, ki jih shranjujete za »vsak slučaj« in jih ne uporabljate. S tem vesolju govorite, da se bojite pomanjkanja. Vesolje vam bo dalo ravno to, o čemer razmišljate. Zavestno ali nezavedno. Zatorej naj bodo v vaših prostorih le stvari, ki jih uporabljate. Ko izgubijo uporabno funkcijo, jih zavrzite. Enako velja tudi za oblačila.

Kot vaše telo je tudi prostor, kjer se nahajate, središče vašega življenja. Bodite pozorni na to, kako ravnate z njim, kaj nalagate vanj, kako ga negujete. Je odraz vas samih in vašega razmišljanja. Je odraz tega, ali boste življenju rekli DA ali boste pustili, da živite v preteklosti in samopomilovanju. Sproti pospravljajte stvari in jih odstranjujte iz svojega življenja. S tem boste dopustili, da je vaše življenje v nenehnem gibanju, polno dinamike, da do vas prihajajo nove stvari. Temu se reče biti živ in izpopolnjen. Omogoča vam, da najpomembnejšo vlogo v vašem svetu igrata sreča in veselje.

VEČ VSEBIN: