Umrla igralka Doris Roberts

V 91. letu starosti je v nedeljo umrla igralka Doris Roberts, najbolj znana po vlogi Marie v televizijski seriji Raymonda imajo vsi radi. Umrla je naravne smrti v svoji domači postelji.


Doris Roberts

V svojem življenju odigrala skoraj 160 vlog

Doris Roberts se je rodila v Saint Louisu leta 1925, z igranjem pa se je začela ukvarjati leta 1951, sprva v epizodnih vlogah v različnih televizijskih serijah, 10 let kasneje pa se jo je prvič videlo na velikem platnu v filmu Nekaj divjega. Robertsova je v svoji dolgi in zavidljivi karieri nanizala skoraj 160 vlog, širša javnost pa jo je vzljubila, ko je zaigrala v seriji Raymonda imajo vsi radi, kjer je dobila vlogo Raymondove cinične in sarkastične mame Marie. Za vlogo v omenjeni seriji je prejela 4 Emmyje, še trikrat pa je bila nominirana, a je domov odšla praznih rok.

Soigralka se ji je poklonila na twitterju

Doris Roberts se ni nikdar upokojila, saj je igrala do svoje smrti, zadnja dva filma, v katerih je igrala, na TV ekrane še niti nista prišla. Poročena je bila dvakrat, njen prvi mož je bil pisatelj Michael Cannata, s katerim je imela sina, zakon z Williamom Goyenom pa je trajal od leta 1963 do leta 1983, ko je umrl za levkemijo. Njena soigralka iz priljubljene serije, ki ji je prinesla vrsto nagrad, Patricia Heaton, je na twitterju zapisala: “Moji dragi Marie – RIP.”

VEČ VSEBIN: