Umrla Alexis Arquette

47-letna gralka, pevka in aktivistka Alexis Arquette je umrla v nedeljo zjutraj, novico je prvi prek družabnega omrežja Facebook sporočil njen brat Richmond Arquette. “Ko je umrla, smo bili vsi najbližji ob njej,” je zapisal. “Skupaj smo peli Bowiejevega Starmana.”


Alexis Arquette

“Naš brat Robert, ki je postal naš brat Alexis, ki je postal naša sestra Alexis, je umrl danes zjutraj, 11. septembra ob 12.32.” Tako se je glasilo sporočilo za javnost, ki ga je v nedeljo objavil Richmond. Prek družabnih omrežij sta se Alexis poklonila tudi sestra Patricia in brat David.

Izhajala iz slavne družine

Alexis je v svoji karieri odigrala v kar 70 filmih, kar ni presenetljivo, saj izvira iz družine samih igralcev. Najbolj znana je njena sestra Paricia Arquette, ki jo najbolje poznamo po vlogi v uspešni seriji Jasnovidka, leta 2014 pa je dobila tudi oskarja za stransko vlogo v filmu Fantovska leta. Tudi Rosanna in David Arquette sta uspešna igralca. Alexis je preboj uspel leta 1989, ko je nastopila v filmu Last Exit to Brooklin, igrala pa je tudi v Šundu.

Borka za pravice LGBT skupnosti

Alexis je bila transeksualka in aktivistka, ki se je vse življenje borila za pravice LGBT skupnosti. Njena preobrazba iz moškega v žensko je bila prikazana celo v dokumentarnem filmu iz leta 2007. Družina bi se rada od nje poslovila brez prevelike medijske pozornosti, zato prosijo za zasebnost, so sporočili prek tiskovnega predstavnika.


VEČ VSEBIN: