Umrl je Garry Marshall, režiser kultnega filma Čedno dekle

Garry Marshall, režiser kultnega filma Čedno dekle, ki je Julio Roberts tako rekoč čez noč izstrelil med najbolje plačane igralke, je umrl v torek v starosti 81 let.


Garry Marshall

V svetu filma se je začel uveljavljati že na začetku 70. let, in sicer najprej kot režiser in ustvarjalec humorističnih serij, ki so ljudi ob večerih prikovale na male zaslone. Med drugim se je podpisal pod zelo uspešni seriji Čuden par in Srečni dnevi, leta 1990 pa je po uspehu filma Čedno dekle postal eden izmed najbolj iskanih režiserjev. Film je po vsem svetu zaslužil več kot 463 milijonov dolarjev, Julia Roberts si je z vlogo prislužila nominacijo za oskarja, ušla pa mu ni niti nominacija za zlati globus v kategoriji najboljšega filma. Uspeh je ponovil leta 2001, ko je režiral film Princeskin dnevnik z Anne Hathaway in Julie Andrews v glavnih vlogah, tri leta kasneje pa je posnel še nadaljevanje.

Marshall je umrl v bolnišnici v Kaliforniji zaradi pljučnice, pred tem pa je po poročanju medijev doživel tudi kap. Njegova žena Barbara, s katero sta se poročila leta 1963, se je zavila v črnino, v oporo so ji njuni trije otroci in šest vnukov.

VEČ VSEBIN: