Tržaška omaka s pomarančnim sokom

Tržaška omaka je vsestranska jed, ki se prileže tako ob ribah in mesu, kot tudi ob zelenjavi na žaru ali kot dodatek sendvičem. Ljudje, ki ne marajo česna, ki je ena izmed treh sestavin tržaške omake, se ji izogibajo, ostali pa jo obožujejo. Danes bomo z vami delili recept za tržaško omako malo drugače, s tako pripravljeno boste navdušili goste na naslednji večerji in zagotavljamo vam, da je bo zmanjkalo.


Tržaška omaka

Potrebujemo:

  • 5 strokov česna,
  • šopek peteršilja,
  • mlado čebulo,
  • 1dl hladno stiskanega oljčnega olja,
  • sok ene velike pomaranče,
  • ščep soli.

Česen olupimo in ga skupaj s peteršiljem drobno sesekljamo ali zmeljemo v multipraktiku. Mlado čebulo narežemo na drobne kolobarje, pri čemer uporabimo tudi zeleni del. Nato vse skupaj zmešamo z olivnim oljem, pomarančnim sokom in solimo po okusu. Če imate radi pikantno hrano, dodajte še drobno nasekljan čili. Omako je najbolje pripraviti že nekaj ur prej, da se okusi dobro pomešajo. S takšno omako bodo preproste jedi, kot je npr. na žaru popečen file osliča ali pečeni jajčevci, postale gurmanske ali jo preprosto namažete na popečene kruhke.

Povzetek
recipe image
Ime recepta
Tržaška omaka s pomarančnim sokom
Objavljeno
Čas priprave
Čas kuhanja
Skupaj za pripravo jedi
Ocena
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
SHARE
Lina Zalaznik
Novinarka in avtorica z ljubeznijo do branja knjig, svojih bližnjih, morja, smeha ter lepe narave.