Trije stranski učinki slabe drže in kako jih odpraviti

Če bi vedeli na kaj vse vpliva slaba drža, bi se držali bolj pokončno v pravem pomenu besede. S tem ko se tako držimo, preprečimo telesu, da počne kar počne, oziroma to počne upočasnjeno in oteženo. Pomislite, da ste drevo. Sključeno drevo. Če ni zasajen ravno, ravno tudi ne raste, kot tisto, ki ga bomo že zasadili pokončno. Slaba drža lahko nastane iz različnih vzrokov. Velikokrat je posledica stresa in prinaša slabe ter neprijetne občutke.


Slaba drža

Zaradi slabe drže ste bolj slabovoljni

Tisti, ki se držijo sključeno naj bi bili bolj godrnjavi od onih drugih. Svoje počutje težko nadzorujemo, sploh če je povezano še z držo, zato moramo, če se želimo lepše držati, vložiti veliko truda. Ko se bomo držali pokončno in zravnano, bomo delovali bolj samozavestni in tudi drugi vas bodo tako dojemali.

Lahko povzroči zaprtje

Sključenost omejuje gibanje črevesja, saj ga z držo nekako preščipnemo in s tem omejimo svojo prebavo.

Slabši živčni sistem in prekrvavitev

Bolj kot se boste držali pokončno, bolj bo vaša drža omogočila prekrvavitev celega telesa. Ugodno bo vplivala tudi na živčni sistem, saj živci dajejo telesu signale, ki jih potrebuje, da pravilno deluje. Slaba drža vodi v vnetja, bolečine ter tiščanje mišic, sklepov in hitrejše staranje.


Kaj stroriti?

Joga

Dokazano pomaga joga, saj okrepi živčni sistem, pomladi držo ter najpomembnejše, okrepi hrbtenico.

Savna in masaža z eteričnimi olji

V savni se vam ob prijetnih temperaturah in sproščanju, raztezajo mišice, sklepi, vezi in kite in so s tem bolj odporne na poškodbe. Prava olja ob pravilni masaži imajo sproščujoč, pomlajevalni učinek.

Minerali

Minerali, kot sta fosfor in magnezij pomagata, da se sprostite in lajšate napetosti.

VEČ VSEBIN: