Tri zlata pravila pri hemoroidih

Veliko ljudi ima težave s hemoroidi, mnogim med njimi je še vedno preveč nerodno, da bi jih zaupali svojemu zdravniku. Gre za nabrekle vene v zadnjiku in okolici, ki povzročajo bolečine, srbenje in občasne krvavitve. Povzroča jih pogosta zaprtost, pa tudi dolgotrajno sedenje in staranje.


Hemoroidi

Če imate probleme s hemoroidi, upoštevajte 3 zlata pravila:

  1. Vedno, kadar začutite veliko potrebo, pojdite na stranišče, saj zadrževanje blata in napenjanje lahko pripomoreta k nastanku in poslabšanju hemoroidov. Zadrževanje namreč lahko privede do zaprtja, tako se boste morali na stranišču napenjati precej bolj kot je normalno.
  2. Uporabljajte navaden, neodišavljen toaletni papir brez barvil. Pozabite na estetski vidik in vonj toaletnega papirja, če je ta prepojen s takšnimi in drugačnimi kemikalijami, bodo te prišle v stik z vašim anusom in še dodatno razdražile že tako občutljiv del okrog zadnjika.
  3. Po brisanju s toaletnim papirjem se obrišite še z vlažilnimi toaletnimi robčki, ki so prepojeni z nedišečo vlažilno kremo. Lahko izberete tudi take, ki vsebujejo kamilico, saj ta kožo pomirja.

VEČ VSEBIN: