Tomaž Ahačič izgubil boj z boleznijo

Zaradi posledic bolezni je v 47. letu starosti umrl priljubljeni pevec Tomaž Ahačič – Fogl. Glasbenik se je z rakom ustne votline boril od lanskega poletja, zaradi bolezni pa je izgubil del jezika in grla. Kljub vsemu je ostal pozitivno naravnan, kazal je veliko voljo do življenja in bil mnogim vzor. Spoštovanja ni uival samo med oboževalci, marveč tudi med glasbenimi kolegi, ki so novembra 2015 organizirali kar dvaa dobrodelna koncerta v pomoč glasbenemu kolegu.


Tomaž Ahačič

Tomažu Ahačiču, ki je bil skoraj 15 let pevec priljubljene skupine Yuhubanda, nato pa je še večjo slavo doživel s svojimi izvrstnimi nastopi in imitacijami v oddaji Znan obraz ima svoj glas, je bolezen vzela jezik in del grla, posledično pa je ostal brez svojega izvrstnega glasu. Prek družabnih omrežij in z obiskom koncertov z dobrodelno noto mu je svojo podporo izkazalo ogromno ljudi, tudi neznancev, na katerih je s svojimi nastopi očitno pustil pečat. Tudi mi družini izrekamo iskreno sožalje.

Večkrat rečemo, da bolezen ne izbira in to še kako drži. Raka ustne votline lahko dobi kdorkoli, najpogostejši pa je pri moških, starejših od 40 let. V Sloveniji je vsako leto odkritih 250 novih primerov, od tega jih približno petina bitko z rakom izgubi. Vsekakor moramo biti izjemno pozorni na kakršnekoli ranice v ustni votlini, sploh če se v roku treh tednov ne zacelijo.

VEČ VSEBIN: