Tipični znaki varanja – jih opažate tudi pri svojem partnerju?

Verjetno si nihče ne želi biti prevaran. Čeprav mnogi menijo, da bi zelo hitro ugotovili, če bi jih njihov partner varal, pa je realnost pogosto precej drugačna. Tako mnogi dolgo časa, včasih celo več let živijo v nevednosti. Kasneje, ko ugotovijo, da so bili prevarani, spoznajo, da so bili pravzaprav slepi za zelo tipične opozorilne znake. Seveda to še ne pomeni, da morate biti vseskozi paranoični. Zaupanje je vendarle osnova vsakega uspešnega razmerja. Vendar pa po drugi strani pazite, da si ne boste (predolgo) zakrivali oči pred resnico. Če sumite, da bi vas lahko vaš partner varal, si lahko pomagate tudi z nekaterimi najpogostejšimi znaki, ki jih navajamo v nadaljevanju. To sicer še ni neizpodbiten dokaz, da se dogaja nekaj nenavadnega, a obenem boste tako morda lažje ugotovili, ali je vse zares »samo v vaši glavi«.


Varanje

Nenavadna sprememba vsakodnevnih navad

Danes moramo biti pogosto precej fleksibilni in spreminjati svoj vsakodnevni urnik. A če pride pri vašem partnerju do zelo velikih in nenadnih sprememb, ki nimajo prave osnove, previdnost vsekakor ni odveč. V to kategorijo lahko na primer sodi ogromno število nadur, ki so bile prej bolj izjema kot pravilo, morda zelo pogosto odhajanje po »nujnih opravkih«, s katerih se ne vrne tudi po več ur ipd.

Spremenjeno obnašanje v povezavi z mobilnim telefonom

Ljudje, ki so bili v preteklosti prevarani, pogosto povedo, da je bil eden prvih znakov nenavadno obnašanje, povezano z mobilnim telefonom. Je začel vaš partner nenadoma skrivati mobilni telefon, ga striktno zaklepati ipd.? To je sicer lahko tipičen znak, po drugi strani pa je možna tudi nasprotna »skrajnost«. Tisti, ki varajo svoje partnerje, lahko postanejo tudi precej bolj odprti glede mobilnih telefonov. Morda celo spodbujajo svoje partnerje k temu, da svobodno brskajo po njihovih telefonih, kot bi želeli za vsako ceno dokazati, da ničesar ne skrivajo. V resnici pa so si omislili dodatni skrivni telefon.

Zmanjšano zanimanje za spolnost

Seveda je lahko nenaden upad libida povezan z različnimi razlogi, včasih celo z depresijo. A če tudi po daljšem času ne najdete pravega pojasnila za spremembe, verjetno ni tako nenavadno, da pomislite tudi na varanje. Še posebej če poleg zmanjšanja želje po spolnosti pri partnerju opažate tudi druge opozorilne znake.


Partner je pogosto nedosegljiv

Povsem pričakovano je, da se ne moremo oglasiti na vse klice ali odgovoriti na vsako sporočilo v nekaj sekundah. Vendar pa lahko postane sumljivo, če ne morete skorajda nikoli priklicati partnerja, ko ga potrebujete. Na javljanje pa nato čakate tudi po več ur.

Zelo defenzivno obnašanje

Morda ste svojega partnerja že soočili s tem, da sumite, da se dogaja nekaj nenavadnega. Če je bil odziv zelo defenziven, kar pomeni, da vas je na primer obtožil paranoje in ni želel nadaljevati pogovora, čeprav je bil soočen s povsem racionalnimi argumenti oziroma pomisleki, je to lahko znak za preplah. Če sicer niste posesivna oseba, ki bi želela stalno nadzorovati partnerja, ni pravega razloga za tovrstno reakcijo.

Drobni detajli, ki so lahko sumljivi

Ne spodbujamo vas k temu, da se prelevite v detektiva, ki bo prežal na vsako podrobnost, ki bi bila lahko »obremenilni dokaz«. Vendar so določeni ponavljajoči se detajli tako očitni, da se sčasoma ne morete več pretvarjati, da jih ne vidite. Morda je na primer sosednji sedež v avtomobilu vsakič, ko se partner nekam odpravi sam, nameščen v drugačno pozicijo ipd. Poskušajte torej poiskati zlato sredino med brezpogojnim zaupanjem in pretirano previdnostjo.

VEČ VSEBIN: