Suha koža: Kako se rešiti težave po dolgi zimi?

V hladnih mesecih nam nagajata nizka temperatura, veter ter suh zrak. Prav zaradi tega naša koža potrebuje še več nege. Niso pa kritični le zimski meseci, temveč tudi obdobje po zimi, v katerem mora naša koža dobiti zvrhano mero primerne nege.


Okrevanje po zimi vsebuje tako nego od znotraj (primerno prehranjevanje) kot nego od zunaj (tretmaji). Spodaj si preberite nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali do mehke in svetleče kože.

Suha koža

1.Med prhanjem si naredite piling telesa, ki vam bo pomagal pri odstranjevanju odmrle kože. Piling si lahko naredite sami s pomočjo soli ali sladkorja v povezavi z oljem ali blagim gelom za tuširanje. Ne tuširajte se predolgo in ne uporabljajte vroče vode.

2. Drugi korak do lepše kože so različne maske za obraz in telo. Receptov je ogromno. Najbolj primerne sestavine za navlažitev kože so jogurt, med, kokosovo olje, olivno olje, kakavovo maslo, avokado, mleko in podobno. Masko si vtrite na obraz ali določen predel telesa, ko bo koža še vlažna, najbolje po topli prhi, ko so pore najbolj odprte.


3. V stanovanju in službi si uredite vlažilec zraka. Če ne gre drugače, si nastavite na omaro posodico vode z nekaj kapljic eteričnega olja in zrak bo občutnejšo prijetnejši. Ne pozabite na zračenje sob.

4. Vsake toliko časa si privoščite kopel za podplate ali dlani. V toplo vodo dodajte malo olja in namakajte svoje noge oziroma roke okoli petnajst minut, nato jih namažite s kremo in povijte v bombažne nogavice ali rokavice.

5. Uporabljajte kvaliteten balzam za ustnice. Ko imate zelo razpokane ustnice, jim privoščite piling in jih namažite z medom.

6. Zima vpliva tudi na naše lasje. Spomladi jim privoščite izdatno količino maske za lase, po umivanju pa na konice nanesite malo olja, ki bodo zaščitili lase ter prekrili videz »krepastih« las. Priporočamo tudi kratek obisk pri frizerju.


7. Pijte dovolj tekočine. To je edinstveni recept za lepo kožo, saj vam bo popita tekočina odplaknila iz telesa strupa, na zunaj pa bo poskrbela za sijoč videz z manj nepravilnostmi. Če vam voda ne diši, pijte naravne sokove, smutije, čaj ali zelenjavne juhe.

8. Jejte bolj mastno hrano. V mislih nimamo mortadele, suhe salame ali ocvirkov. Jejte losos, avokado, jajca, ribe, rdeče meso, oreščke in podobno.

VEČ VSEBIN: