Strah pred partnerskim odnosom

Se spomnite, kako so vam radi starši v otroštvu govorili, kadar ste se česa bali, da je strah votel, okrog ga pa nič ni? Ste se kdaj vprašali, kaj pravzaprav strah je? Je to nekaj živega, nekaj, kar resnično obstaja? Strah je zgolj negativna vibracija, ki ste jo ustvarili sami v povezavi z nečim neznanim. Bojite se tega, česar ne poznate. Kaj vas tam čaka, koga boste tam srečali, kakšen bo rezultat? Vajeni ste tega, da živite v conah udobja, čeprav ste v tisti situaciji nezadovoljni. To poznate. Veste, kako odigrati svojo vlogo in  kako jo bodo odigrali drugi iz vašega okolja. Sicer vam to ni všeč, ampak v navadi ste varni. Cone udobja so največji zaviralci življenja. Zaradi njih ne morete zaživeti polno in izpolnjujoče. V njih se skrivate, ker vas je preveč strah, da bi spremenili življenje. Vse do takrat, ko ne dosežete dna in vam ne preostane drugega, kot da vse prepustite ter zaživite na novo. Enostavno se predate, ker tako in tako nimate več kaj izgubiti. S predajo se vaše resnično življenje šele začne. Vedite, da vam ni  treba vedno priti do dna, da kaj spremenite. Že prej poslušajte svoje srce in mu pogumno sledite. Ne bojte se tega, kaj vas čaka na drugi strani. Stopajte korak za korakom, da se navadite na nov utrip in nato nadaljujte novo pot naprej. Na drugi strani bo vedno nekdo, ki vas bo objel in zaščitil. Neznanega se veselite.


partnerski odnos

Naj navedem primer pogostega strahu: Stopate v nov partnerski odnos. Za sabo imate negativno izkušnjo iz prejšnjega razmerja. Vedite, da ste temu razmerju sami dali takšen predznak. Ker v tem odnosu niste ozavestili vsega kar se vam je dogajalo, morda ste razmerje prekinili celo z jezo, zamerami ali sovraštvom, prenesete vse te energije in emocije v naslednji odnos. Ne morete jim uiti. Žanr filma ostaja v novem razmerju isti, spremeni se samo ime partnerja. Ker prejšnji odnos ni zaceljen v celoti, se boste morali te lekcije naučiti v novem. Če ne, boste tekali iz enega partnerskega odnosa do drugega ali pa se mu boste popolnoma zaprli. S tem si v svoje življenje pridelate strah pred razmerji, kajti že takoj na začetku pri novem partnerju na podzavestni ravni iščete tiste lastnosti, ki so vas pri prejšnjem navdale s strahom. Ker s temi strahovi vstopate v nove odnose, ne pričakujte kaj drugega, kot da se končajo kot prejšnja razmerja. Z žalostjo in razočaranjem.To bo trajalo tako dolgo, dokler se ne boste zavedali, da vse te dogodke sprožate sami s svojimi čustvi in mislimi do odnosa. S spremembo  čustvenega stanja in miselne naravnanosti do odnosa se bo naenkrat v vašem življenju pojavila čudovita oseba, s katero boste imeli enkraten partnerski odnos. V vmesnem času lahko zaradi svoje navezanosti na strahu pred slabimi odnosi to negativnost prenašate na vsakogar, ki se pojavi v vašem življenju. Tako lahko izgubite enkratnega partnerja ali partnerko, ki vam je prekrižal/-a pot.

Ko se pojavijo strahovi, se z njimi soočite. V tišini jih poglejte in si predstavljajte, kaj bi se lahko zgodilo v najslabšem primeru. Če ste iskreni, boste na koncu ugotovili, da je strah resnično votel, okrog ga pa nič ni. Zato pogumno stopite na svojo pot in ne dovolite strahovom, da vam jo prekrižajo. Življenje je za kaj takšnega prekratko. Z vizualizacijo si ustvarite sliko čudovitega odnosa, ki na nebu žari kot sonce in vas osrečuje. O strahu ne bo več ne duha ne sluha.

VEČ VSEBIN: