Strah pred novim

Pri neuspehu nas velikokrat ovira strah pred novim. Prisotna je skrb kako se bomo znašli in kako bomo opravili neko novo nalogo, ki nas čaka. Glavna razlika med ljudmi, ki uresničijo sanje, in tistimi, ki jih ne, je največkrat v delovanju, saj prvi preide od besed k dejanjem, drugi pa ostane pri besedah. Preberite si kako se lotiti novih stvari.


strah pred novim

Rešitev je v spoznanju

Če se stvari ne bomo lotili, se ne bomo dvignili nad povprečje in bomo obtičali na isti točki, zagozdeni v tisti energiji z občutkom » kaj bi bilo, če …?«. Včasih se je dobro vprašati »kaj sploh lahko izgubimo?« in odgovorili si bomo, da je to največkrat lahko le ponos in čas, velikokrat celo ne denar.

Kaj lahko pridobimo?

Pridobimo lahko veliko. V prvi vrsti pridobimo izkušnjo, ki bo del našega izkustva in od tod gradimo naprej. Izkušnje nas zaznamujejo, pa naj si bodo to dobre ali slabe. Iz vsake se lahko nekaj naučimo. Poleg tega lahko pridobimo tudi tisto, kar prinaša dosežen cilj. Če smo bili prej plašni, potem pa se opogumimo in poizkusimo neko novo stvar, smo že s prvim korakom pridobili pomembno lastnost, pogum.

Kaj pa, če se vse poruši?

Ali se splača izpustiti priložnost zaradi dvoma? Če je odločitev pretežka, si lahko razloge za in proti, napišemo na list papirja. Pod razlogi proti so velikokrat napisana samo mnenja okolice in manjša samozavest ob neuspehu, kar je neprimerljivo z razlogi »za«. Kot vedno v življenju je seveda odločitev še vedno vaša!


VEČ VSEBIN: