Štirje koraki, kako se soočiti s svojimi strahovi

Ne bomo vam rekli, da se vam ni potrebno bati ničesar, kajti da pridete do te stopnje, je potrebno zelo veliko potrpljenja in učenja ter predvsem samozavesti. Večina od nas pa bo še vedno kdaj pa kdaj občutila strah, morda razumen ali pa morda ne. S tem ni popolnoma nič narobe, strahu le ne smemo dopustiti, da nas ima v oblasti. Kako to storimo?


Strah

Ozavestite svoj strah

Ozavestite strah, saj je zavedanje ključ do reševanja velikih življenjskih problemov. Ko veste, česa vas je strah in strah ozavestite, poskusiti določiti, kje v telesu strah čutite in kaj je strah spodbudilo. Kako dolgo občutek traja? S tem, ko boste pozorni na svoj strah, boste videli, da to niste vi, da prihaja od nekje izven vas in ker veste, da je zunaj, vas ne more kontrolirati.

Živite z njim

Včasih z določenim strahom ni prav nič narobe, saj nas morda strah želi zaščititi pred ponižanjem ali pred kritiko in včasih se je treba s tem preprosto sprijazniti in vedeti, da je to v vas in sprejeti odločitve, za katere menite, da so prave, navkljub malce strahu.

Poskušajte si spremeniti okvir zgodbe

Bodite pozorni na zgodbo, ki vam jo govori vaš strah. Zakaj vas sploh je strah? Ste v službi pozabili narediti kaj pomembnega, se vam zdi, da boste umrli ali morda izgubili vse prijatelje? Nemalokrat so zgodbe, ki jih piše strah, nesmiselne in napihnjene in če si boste zgodbo, zakaj vas je strah, malce priredili, vas bo strah manj.


Ne pozabite na pozitivne misli

Večkrat si ponavljajte, da se vam ničesar ni potrebno bati, le ljubezen je resnična, strah pa ničen. Tudi pozitivnih misli se je treba naučiti, samo malce vaje je potrebne.

VEČ VSEBIN: