Ste pripravljeni na pozitivno življenjsko spremembo?

Spremembe so za marsikoga lahko zelo strašljive. Ljudi je strah neznanega, neradi stopijo iz cone udobja in karkoli spremenijo – četudi jih trenutna situacija niti malo ne osrečuje.


Dejstvo je, da vsaka sprememba zahteva svoj čas. To, koliko časa traja, da usvojimo in ponotranjimo neko spremembo, je odvisno od posameznika do posameznika. Če se neki spremembi resnično predamo in popolnoma zavežemo, bo po mnenju nekaterih strokovnjakov trajalo kar od tri do šest mesecev, da bo želena sprememba dejansko postala del nas in našega življenja.

Ko enkrat vemo, kaj si želimo, je čas za akcijo. Upamo, da vam bodo spodnji koraki pri udejanjanju sprememb v pomoč.

Spremembe

Dovolite si raziskovati svoj svet

Za marsikoga je to eden najtežjih korakov na poti spreminjanja življenja. Prava sprememba se ne zgodi le na površju, ampak jo moramo začutiti tudi od znotraj. To, da se spremenimo, pomeni, da razumemo, kdo smo ter zakaj smo taki, kakršni smo. Potem je zelo pomembno, da definiramo, zakaj se ne moremo spremeniti. Za to pa se je treba soočiti z vso čustveno prtljago, navadami, čustvi in okoljem. Ko enkrat razumemo, kaj nam preprečuje, da bi naredili želene spremembe, nam postane veliko bolj jasno, kaj je tisto, kar v resnici potrebujemo.


Ko se enkrat poglobite v raziskovanje svojega notranjega sveta, ugotovite, kateri so bili tisti vzorci, ki so vam preprečevali, da bi dosegli želeno spremembo in kaj je tisto, kar si v resnici želite in potrebujete. Ko resnično razumete svoj svet, boste veliko lažje preteklost pustili za sabo ter se osredotočili na sedanji trenutek.

Spremenite cilje

Jasno začrtana pot potrebuje tudi končno postajo. Cilja ne morete doseči, če niti veste ne, kam sploh želite priti. Ko enkrat jasno definirate, kaj je tisto, kar želite spremeniti, ste se zmožni veliko bolje osredotočiti in usmerjati svojo energijo. Cilji se morajo nanašati na področja vašega življenja, ki jih želite spremeniti, prav tako pa naj vključujejo tudi način, kako boste do želenega cilja prišli. Cilji morajo biti specifični, jasno postavljeni in časovno določeni.

Čas za akcijo

Do tega trenutka smo samo veliko govorili, zdaj pa je čas za akcijo. To, kako boste dosegli neko spremembo, je zelo pomembno. Jasno morate opredeliti, kako boste na primer postali bolj aktivni, kako boste spremenili svoje prehranjevalne navade itd. Vedeti morate, katera so tista orodja, s katerimi boste prispeli na želeni cilj, prav tako pa vam morajo ta omogočati, da v trenutkih, ko se zaradi takega ali drugačnega vzroka znajdete v slepi ulici, poiskati ustrezno alternativo in vas spet spraviti na pravo pot.

Tri pomembne sestavine vsakega uspeha

Ena najtežjih stvari pri spremembah je, da jim moramo biti predani ves čas – vsak dan, vsako uro, vsako minuto. Pri tem obstajajo trije zelo pomembne sestavine, ki jih pri tem velja upoštevati:


Potrpežljivost – ves čas se morate opominjati, da spremembe zahtevajo svoj čas. Če želite, da spremembe trajajo, jim morate biti resnično predani.
Vztrajnost – ves čas morate biti v pripravljenosti, nič vas ne sme ustaviti.
Odločnost – biti morate sposobni premagati vse prepreke, ki se vam pojavijo na poti ter ves čas ostajati visoko motivirani in samozavestni ter se zavedati, da so neuspehi in razočaranja sestavni del življenja.

In rezultat?

Če ste spremembi resnično predani, bo temu primeren tudi končni uspeh: Spremenili se boste vi sami, vaše mišljenje in občutki. Vaše življenje bo ubralo čisto novo pot, ki vas bo pripeljala do želenega cilja. Občutek, da se vam ne bo treba nikoli več vrniti na stara pota, vas bo navdal z neopisljivim veseljem in izpolnjenostjo.

VEČ VSEBIN: