Poskrbimo za svoje telo

Verjamem, da je večino naših bolezni povezanih s tem, kaj  mislimo o sebi in drugih. To nenehno premlevamo. Dan za dnem, uro za uro, vsako minuto. To nas zaznamuje, oblikuje naše prepričanje, način obnašanja, nas naredi zdrave ali bolne. Ste razmišljali o vašem telesu kot o templju, v katerega nalagate najrazličnejše misli? Zavedajte se, da te misli oblikujejo vaše telo. Lepa misel lepo mesto najde. To lepo mesto je vaše čudovito telo. Vzljubite ga. Vsak delček. Kaj zato, če je nos malce prevelik, na bokih nekaj odvečne maščobe, na obrazu dve gubici, nekaj kilogramov preveč? Pomembno je, da ste zdravi. Da se v tem templju počutite čudovito. To je vaše telo. Vaš prijatelj. V življenju vas podpira, da lahko hodite naokoli. Enako podporo mu dajte tudi vi. Negujte ga, pošiljajte mu lepe misli in še dolgo bosta lahko skupaj uživala v življenju. Zjutraj se poglejte v ogledalo. Naj bo vaša prva misel: »Cvetka, danes si čudovita. Anton, res si fejst dedec.« Opazujte, kakšne vibracije se sprožijo v vašem telesu. S to mislijo pojdite v službo. Verjemite, da bo sodelavce zanimalo, kaj se dogaja z vami.


Žal vse prepogosto o sebi mislimo grdo. In vse to grdo ostaja v vašem telesu. Kot redno čistimo koše za smeti, tako je treba redno čistiti tudi naše telo. Počnete to? Začnite. Miselna nesnaga se bo z leti zajedla v vsako poro vašega telesa. Kratkotrajni bolezenski znaki bodo postajali dolgotrajni, dokler brez zdravniške pomoči ne bo šlo več. Ne iščite vzrokov pri drugih, vremenu, cvetnem prahu, genih, stari postelji … Razmislite raje, kakšnim mislim ste posvečali večino časa, dokler ni prišlo do izbruha resne bolezni.

Skrb za telo

Podajam nekaj telesnih težav, ki jih običajno povzročajo določeni miselni vzorci. Ne bom rekla, da vsi miselni vzorci držijo v popolnosti in enako za vse. Vendar se je skozi mojo prakso izkazalo, da v večini primerov spodaj napisano velja.

Akne – ne sprejemate se in se ne marate


Alergije – na koga ste alergični? Zanikate svojo moč.

Anoreksija – Odrekate se življenju. Izjemen strah, samozavračanje in sovraštvo do sebe.

Astma – ljubezen, ki vas duši. Niste zmožni dihati zase.

Bradavice – izrazi sovraštva. Prepričanje o grdoti.


Bronhitis – nemirno družinsko okolje. Prepiranje in vpitje, tudi molk.

Bulimija – brezupna groza. Sovraštvo do sebe, besno mašite vase in odvajate.

Celulitis – nakopičena jeza in samokaznovanje.

Debelost – potreba po zaščiti, varnosti, zaščita pred grajami, obrekovanjem, žalitvami …


Glavobol – samoomaložovanje, samokritičnost, strah

Hrbet – pomanjkanja opore

Impotenca – napetost, krivda, nedosežena družbena prepričanja, strah pred materjo

Menstrualne težave – zavračanje ženskosti, krivda, strah, prepričanje, da je spolnost pregrešna in umazana

Nesreče – izražajo jezo, zmedo, upor proti avtoriteti, ne upate si postaviti zase, potreba po sočutju in pozornosti

Rak – globoke zamere, ki se v vas kuhajo leta in leta, dokler vas ne začnejo dobesedno razjedati

Srce – dolgotrajne čustvene težave, odrekanje ljubezni in radosti

Zasvojenost – beg pred sabo, strah, ne veste, kako bi se imeli radi

Miselne vzorce je lažje spremeniti, ko smo še zdravi, kot pa potem, ko so ta čustvena stanja že tako globoko zarezana v naše telo, da je potrebna zdravniška pomoč in kirurški nož. Torej.  Pozitivna misel naj velja vedno in povsod.

Poskusite se tega zavedati. Živite nežno in skladno življenje s samim seboj, izpolnjeno z ljubeznijo in lepimi občutki. Predvsem pa je pomembno to, da se sprejmete takšni, kakršni ste.

Za konec pa še afirmacija za takrat, ko bo vaša misel morda postajala temačna. Zberite v sebi moč in jo zamenjajte za neko drugo, lepšo in predvsem zdravo. Naj vaše telo postane zbirališče najlepših pesniških stvaritev:

»Sem čudovita oseba, popolna in enkratna. Za svoje življenje sem popolnoma odgovoren/a. V sebi imam vso moč in znanje, da živim kot sem si zamislil/a. Ljubim se. Podpiram se. Poslušam, kaj mi govori telo. Izbral/a sem zdravje in svobodo. Vem, me podpira univerzalna energija. Moj svet je varen in dober.«

VEČ VSEBIN: