Sezamovo olje proti artritisu: 3 možnosti uporabe

Sezamovo olje je znano kot naravno protivnetno sredstvo. V tradicionalni medicini ameriških staroselcev se je masaža s sezamovim oljem uporabljala za krepitev kosti in mišic ter za izboljšanje gibljivosti sklepov. Sezamovo olje se še danes priporoča ljudem, ki imajo artritis, saj lahko ublaži kronične bolečine v sklepih in zmanjša pogostost neprostovoljnih mišičnih krčev. Poleg tega velja sezamovo olje tudi za antioksidant, saj varuje sklepe pred tako imenovanim oksidativnim stresom. Za blaženje simptomov artritisa lahko uporabite zgolj sezamovo olje, še bolje pa bo, če ga kombinirate z drugimi sestavinami, ki so prav tako znane kot naravno sredstvo pri boju z artritisom. Predstavljamo vam najboljše kombinacije, ki jih imate na voljo.


Sezamovo olje in artritis

Sezamovo olje z muškatnim oreščkom

Muškatni orešček zmanjšuje bolečine ter preprečuje zatekanje sklepov in mišic, poleg tega pa izboljšuje prekrvavitev. Približno dvema decilitroma sezamovega olja dodajte tri žlice mletega muškatnega oreščka. Na štedilniku zavrite vodo in nadnjo za nekaj minut postavite posodico s sezamovim oljem in muškatnim oreščkom. S toplo mešanico nato masirajte boleče sklepe.

Sezamovo olje s česnom

Za to metodo boste potrebovali celotno glavico česna. Stroke olupite in nasekljajte ter jih nato namočite v dober deciliter sezamovega olja. S to mešanico nato masirajte boleče predele. Česen je znan po svojem protivnetnem delovanju, v kombinaciji s sezamovim oljem pa po bo poskrbel tudi za preprečevanje poškodb hrustanca, kar je pogosta težava pri artritisu.

Sezamovo olje z ingverjevim sokom

Zmešajte enako količino sezamovega olja in ingverjevega soka. Mešanico segrejte in nato še toplo nanesite na boleče sklepe. Masirajte z nežnimi, počasnimi gibi. Protivnetno delovanje ingverja ublaži zatekanje in bolečine v sklepih. Ingver prav tako pospeši prekrvavitev prizadetih predelov, s čimer dodatno zmanjša bolečine.


VEČ VSEBIN: