S tem napitkom se znebite napihnjenega trebuha

Vsi smo že slišali za rek, da smo to, kar jemo, in to drži kot pribito. Vse, kar zaužijemo, ima lahko dobre ali slabe posledice na naše zdravje in telo. Hrana nam lahko nakoplje obilico zdravstvenih težav ali pa nam pomaga. Vemo, da je napihnjenost v trebuhu lahko nekaj zelo neprijetnega, vpliva na našo samozavest, saj kar naenkrat ne moremo obleči naših najljubših kavbojk, zaradi napihnjenega trebuha se vanje enostavno več ne prilegamo. Ob tem tehtnica ne kaže niti kilograma več, vendar pa plini in presežek tekočine naredijo svoje. Možnosti za to je več.


Napihnjenost v trebuhu

Možno je, da smo zaužili hrano, ki je prebogata z vlakninami, kar nas napihne. Kadar pojemo preveč fižola, zelja ali brstičnega ohrovta, se sprošča veliko plinov, ki se potem zadržujejo v našem telesu. Tudi če jemo prehitro, se naš trebuh lahko napihne, in sicer iz dveh razlogov. Prvi je ta, da hrane nismo dobro prežvečili, zato kemični del prebave poteka počasneje, drugi pa je, da pogoltnemo skupaj s hrano tudi precej zraka, kar potem povzroči napihnjenost.

Napihnjenost

Pomagajmo si s tem preprostim napitkom

Pri napihnjenosti si lahko pomagamo na več načinov, npr. s svežimi sokovi. Danes bomo z vami delili recept za napitek, ki to težavo odpravlja. Ananas je zelo bogat z encimi, ki pospešujejo prebavo, ingver in koromač pomagata obnoviti črevesno floro, zelena pa preprečuje zastajanje vode in nam iz organizma pomaga odstraniti odvečne soli. Vsebuje tudi zdravilna eterična olja, poleg tega pa še provitamin A ter precej ostalih vitaminov in mineralov. Deluje proti kamnom v mehurju in ledvicah, zdravi vnetja in čisti ožilje.

Potrebujemo:


  • 2 stebli zelene,
  • ½ koromača,
  • manjši koren ingverja,
  • ½ ananasa,
  • 1 dl vode.

Zeleno in koromač narežemo, ingver in ananas olupimo in narežemo, nato pa vse skupaj zmešamo v mešalniku, da dobimo gladko in homogeno zmes. Dodamo še malo vode, da bo napitek redkejši in ga bomo lažje popili. Pijemo vsako jutro pred zajtrkom, mešanica bo preprečevala napihnjenost ves dan, poleg tega bomo s tem jutranjim napitkom dobili dovolj energije in vitaminov za dober začetek dneva.

VEČ VSEBIN: