S sadjem nad prekomerno izpadanje las

Poskušajte si predstavljati svoje telo kot nekakšno napravo, katere delovanje je odvisno od vsakega posameznega sestavnega dela. Ti deli so poleg tega medsebojno povezani in torej vplivajo drug na drugega. Kadar se pojavijo težave s posameznim delom, se torej ne smete osredotočiti le nanj, ampak morate ubrati bolj celosten pristop. To velja tudi za prekomerno izpadanje las, ki je zelo pogosta težava v jesenskih mesecih.


Izpadanje las in kako preprečiti izpadanje las

Namesto da se ukvarjate le z izbiro ustreznega šampona, ki naj bi rešil situacijo, poskušajte razmisliti tudi o drugih dejavnikih, ki bi lahko vplivali na vaše lase. Za zdravje las je med drugim vsekakor izredno pomembna tudi naša prehrana. Tako morate paziti na zadosten vnos snovi, ki jih vaše telo potrebuje. Kaj pa lahko storite, ko se že soočate s prekomernim izpadanjem las in je torej prepozno za preventivo? Ena od možnosti je uživanje določenih vrst sadja, ki lahko vplivajo na zaustavitev izpadanja las. Preberite, katerih!

Grozdje

Uživanje črnega grozdja lahko prepreči izpadanje las. Zasluge za to je mogoče pripisati zelo visoki vsebnosti antioksidantov, s katero se lahko pohvali ta vrsta grozdja. Poleg tega pa je črno grozdje bogato z naravnimi sladkorji, vitamini in vodo. Vaši lasje bodo zagotovo precej lepši, če boste redno uživali črno grozdje, poleg tega pa lahko pričakujete tudi druge blagodejne učinke.

Papaja

Kolagen je protein, ki ga naše telo nujno potrebuje, če želimo ohraniti zdravo kožo in druge organe. K tvorbi kolagena močno pripomore vitamin C, ki ima tudi neposreden vpliv na vaše lase. Povečan vnos živil, ki vsebujejo veliko vitamina C, vam lahko tako pomaga odpraviti različne težave z lasmi, tudi njihovo prekomerno izpadanje. Idealna izbira je papaja, ki je bogata z različnimi vitamini in minerali. Pri izpadanju las vam bo pomagalo uživanje papaje, iz nje pa lahko pripravite tudi masko in jo nanesete na lase.


Jagode

Kdo ne obožuje slastnih, ravno prav zrelih jagod? Gre za eno najbolj priljubljenih vrst sadja, a jagode niso le zelo okusne, ampak tudi zdrave. Med drugim vsebujejo zelo veliko mineralov, ki imajo ključno vlogo pri preprečevanju prekomernega izpadanja las in plešavosti.

Avokado

Čeprav se avokado uvršča med sadje, že na prvi pogled odstopa od večine drugih vrst, drugačna pa je tudi njegova sestava. Avokado namreč vsebuje precej več maščob kot drugo sadje, pri čemer je treba poudariti, da gre za zelo zdravo vrsto maščobe. Poleg tega vsebuje avokado precej velike količine vitaminov B in C, antioksidantov ter vlaknin. Prehrana, ki vsebuje avokado, je tako dobra rešitev za vse, ki imate težave s kožo ali lasmi. Zelo učinkovita rešitev pa je tudi maska iz avokada. Pripravite jo tako, da pretlačite zrel avokado in ga vtrete v lase, posebej pa v lasišče. Pustite učinkovati približno 15 minut in nato sperite. Verjetno boste že kmalu opazili, da se je izpadanje las umirilo.

Jabolka

Cenovno zelo dostopna, a izjemno učinkovita izbira za preprečevanje izpadanja las so jabolka. Ta namreč vsebujejo veliko vlaknin in vitaminov, poleg tega pa so odličen vir antioksidantov. Vsaj dve jabolki na dan bosta izboljšali videz vaših las in prispevali k vašemu boljšemu zdravju. Pazite le, da ne kupujete škropljenih jabolk, ki jih večinoma prepoznate po pretirani simetričnosti in nenaravni barvi.

VEČ VSEBIN: