Ricinusovo olje za dolge, goste trepalnice

Dolge, goste trepalnice so nekaterim dane že po naravi, žal pa vsi nimajo te sreče. A brez skrbi, tudi če vas narava ni obdarila s trepalnicami, kot bi si jih želeli, lahko s pomočjo ricinusovega olja dosežete neverjetno izboljšanje stanja. Ricinusovo olje je namreč odlično za pospeševanje rasti in povečevanje gostote trepalnice.


Z ricinusovim oljem boste okrepili svoje trepalnice, preprečili njihovo lomljenje in spodbudili rast v primeru povečanega izpadanja trepalnic, ki je dokaj pogosta težava. Niso namreč zgolj lasje tisti, ki se začnejo zaradi različnih razlogov redčiti. Za redčenje trepalnic je najpogosteje krivo staranje, saj postaja kožno tkivo okoli oči vse bolj ohlapno, kar negativno vpliva na mešičke trepalnic, posledično pa začnejo trepalnice izpadati.

Ricinusovo olje za dolge, goste trepalnice

Ličila so zgolj začasna rešitev

Ricinusovo olje lahko prodre globoko v folikle oziroma v mešičke in jih tako okrepi. Zelo učinkovito je tudi v kombinaciji z oljem grozdnih pečk in mandljevim oljem. Učinkovitost ricinusovega olja pri krepitvi trepalnic in spodbujanju njihove rasti je posledica vsebnosti vitamina E in nekaterih pomembnih mineralov, ricinusovo olje pa deluje tudi protibakterijsko. Če poskušate videz svojih trepalnic izboljšati predvsem z uporabo ličil, je to lahko le začasna rešitev, ki vas lahko stane tudi precej denarja.

Poleg tega pa lahko z nanosom maskare na poškodovane trepalnice na dolgi rok situacijo še poslabšate. Namesto prikrivanja posledic se raje lotite samih vzrokov. Za to ne potrebujete dragih kozmetičnih pripomočkov, ampak zgolj ricinusovo olje. Seveda pa je priporočljivo, da izberete čim bolj kvalitetno, hladno stiskano ricinusovo olje, saj bodo tako učinki najboljši.


Enostaven postopek za neverjetne rezultate

Poleg ricinusovega olja boste potrebovali še čisto krtačko za trepalnice. Uporabite lahko denimo kar krtačko maskare, ki je ne uporabljate več, vendar pazite, da jo boste res dobro očistili. Krtačko nato pomočite v ricinusovo olje in z njo premažite trepalnice. Pred nanosom morate seveda odstraniti morebitne ostanke ličil s trepalnic. Najbolje bo, da pustite ricinusovo olje na trepalnicah čez noč. Zjutraj olje dobro sperite, preden nanesete maskaro, če jo uporabljate, saj se bo sicer razmazala.

Pri odstranjevanju ricinusovega olja bodite karseda nežni, da ne poškodujete trepalnic, saj je vaš cilj njihova obnova. Postopek ponavljajte nekaj tednov – prvi rezultati se namreč pokažejo šele po določenem času, zato ne bodite nepotrpežljivi. Mnogi namreč med izvajanjem te metode obupajo, saj pričakujejo takojšnje rezultate. Če boste potrpežljivi in boste dali ricinusovemu olju priložnost, da obnovi vaše trepalnice, boste zagotovo navdušeni nad njegovim delovanjem.

VEČ VSEBIN: