REVIJA NAJA, POLETJE 2019

Drage bralke, pred vami je poletna številka revije Naja, ki jo vedno tako težko pričakujete. Seveda vas tudi tokrat ne bomo razočarali, saj smo za vas pripravili kup vsebine za sproščeno poletno branje v senci doma ali na dopustu.

Revija Naja, Poletje 2019

Tako kot smo letos težko pričakovali poletje, ga že dolgo nismo! Deževen maj nas je dodobra ohladil in vse, kar si želimo, je dolgo vroče poletje. Veselje ob toplih sončnih žarkih, jasnih zvezdnih nočeh in vseh radostih, ki jih prinašajo dolgi poletni dnevi, pa se lahko kaj hitro sprevrže v težave. Zato vam v poletni številki Naje podrobneje razlagamo o koristnosti in škodljivosti sonca. Znana dermatologa vam svetujeta, kje je zdrava mera odmerjanja sončnih žarkov našemu telesu in kakšne so lahko posledice, če nasveta zdravnikov ne upoštevamo.

Za vas smo tokrat pripravili:

 • Dieta s krinko postenja: Rezultati v le 5 dneh
 • Veliki poletni HOROSKOP
 • Vsestranska Saša Lendero: Hvaležna sem za svoje telo in z veseljem grešim!
 • Kako se pripravimo na porod
 • Ženske se prebujamo: Kako biti zmagovalka svojega življenja
 • Kako si z naravnimi sestavinami pomagati pri vnetju mehurja
 • Tudi ko ne vadimo, lahko »kurimo« kalorije
 • Vzgojni pristopi za različne osebnosti otrok
 • Kam na dopust z otroki
 • Zdrava prehrana v poletnem obdobju
 • Boginje na plaži nekoč in danes …

Z željo, da boste lepe v kopalkah – zgodbo o njihovem nastanku vam predstavljamo v tokratni številki –, si preberite najnovejša dognanja znanstvenikov o dieti s krinko postenja ali pa si zgolj privoščite zdravo poletno prehrano, tudi o tem namreč pišemo.

Poleg drugih zanimivih tem pa si malo za šalo, malo zares preberite naš veliki poletni horoskop. Morda vam kakšen nasvet pride prav ali pa vam olajša katero od odločitev.

Dieta s krinko postenja: Rezultati že v le 5 dneh

Za marsikogaje bitka za izgubo odvečnih kilogramov trdovratna in pogosto neuspešna. Ti so se hočeš nočeš nakopičili med čez leto ali preko več let, ko smo bili premalo telesno aktivni, poleg tega pa je okoli nas tudi vse več skušnjav nezdravega konzumiranja živil (v prvi vrsti hitre hrane). Žal omenjene skušnjave med drugim pogojuje moderni življenjski slog z nenehnim hitenjem oz. pomanjkanjem vedno bolj dragocenega časa. Ob spogledovanju z mnogimi bolj ali manj priljubljenimi shujševalnimi kurami in metodami se še vedno pojavljajo nove, med katerimi so nekatere še posebej izzivalne. Med njimi velja omeniti t. i. »dieto s krinko postenja«, ki že sodeč po poimenovanju vzbuja nekoliko več radovednosti.

Ženske se prebujamo: Kako biti zmagovalka svojega življenja

»Življenje je čudovit izziv. Samo dati mu je treba priložnost,« je življenjsko vodilo podjetnice in svetovalke Lucije Smolnik iz Maribora, ki ima za seboj že nekaj odmevnih in uspešnih projektov. Veliki preboj v življenju je naredila, ko je pred štirimi leti v želji za novimi znanji odpotovala v Kanado k Bobu Proctorju, človeku, ki je legenda za človeštvo na področju osebne rasti in razvoja potencialov, in dala odpoved kot strokovna direktorica revizijske hiše, kjer je delala sedem let, ter kot samostojna revizorka in stopila na samostojno pot podjetništva.

Tudi ko ne vadimo, »kurimo« kalorije

O zdravem izgubljanju telesne teže in pridobivanju mišične mase je bilo že veliko govora. A številni nutricionisti, trenerji in strokovnjaki so si tudi danes enotni, da pri izgubljanju telesne maščobe in pridobivanju zdrave telesne teže pomembno vlogo igrata telesna vadba in pravilna prehrana. Izredno pomemben pa je tudi počitek, saj telo med počivanjem prav tako izgublja odvečne kilograme.

Vse to in še veliko več boste našli v poletni izdaji revije Naja! Ne zamudite je.