Resnica o mikrovalovki, ki jo skrivajo pred vami

V Ameriki je mikrovalovna pečica veliko bolj razširjena, kot v Sloveniji. Tam, ta elektronski izum, ki hitro kuha, uporablja več kot 90% domov, več kot 270 milijonov ljudi. Hrana iz mikrovalovne pečice ima drugačen okus. Ste se kdaj vprašali zakaj? Postopek kuhanja v mikrovalovni pečici je namreč povsem drugačen, kot če za kuhanje uporabljate ogenj.


mikrovalovna pečica

Za razliko od pravega kuhanja, mikrovalovka uporablja radijske valove, ki vplivajo na vodne molekule v hrani in jih segrejejo. Radijski valovi so oblika elektro-magnetne frekvence, EMF, ki so podobne sevanju mobilnih naprav. Za te je bilo znanstveno dokazano, da povečujejo tveganje za nastanek možganskih tumorjev pri otrocih, ki uporabljajo mobilne naprave, za kar 500%. Glavobol po dolgem govorjenju po telefonu in bolečine v vratu po koncu pogovora izhajajo iz pozitivno nabitih ionov, ki jih električne naprave oddajajo.

Škodljivost EMF

EMF so tako škodljive, da je ob uporabi mikrovalovne pečice dobro iti vsaj v drug prostor. Raziskave so namreč pokazale, da vas lahko obseva s svojim sevanjem. Če so škodljivi valovi, ki hrano pogrejejo, mar ni tudi taka hrana škodljiva?

Norma Lewitt iz Oklahome, ki je imela operacijo kolka, je umrla pri preprosti transfuziji krvi, ker jo je medicinska sestra pogrela kar v mikrovalovni pečici. To nam da misliti, saj se dogajajo spremembe pri molekulah vode in tako tudi v krvi in vsekakor ne na dober način.


Študija »Search for Health« iz leta 1992 je pokazala, da so učinki elektro-magnetnega sevanja učinkovali na ljudi,ki v mikrovalovni pečici neprestano greli mleko in kuhali zelenjavo. Ti ljudje so imeli povečano raven holesterola. Prav tako so imeli znižano raven hemoglobina, molekule v rdečih krvnih celicah, ki prenaša kisik po telesu in je hkrati odgovorna za odstranjevanje ogljikovega dioksida iz telesa. Padec hemoglobina je bil posledično odgovoren za anemijo (slabokrvnost), zmanjšano pa je bilo tudi število belih krvnih celic, ki so ključnega pomena za imunski sistem in naravno obrambo telesa. Povečali so se jim tudi levkociti.

Materino mleko iz mikrovalovne pečice?

Materinega mleka ni dobro pogrevati v mikrovalovni pečici. Velikokrat je zelo vroče, kljub temu, da steklenička v kateri je mleko, ni. Materino mleko pogreto v mikrovalovni pečici izgubi več kot 95% protiteles, ki so zelo pomembna za dojenčke, da ostanejo zdravi in se kar se da izognejo okužbam. Protitelo je krvna beljakovina, ki nastane v odzivu pri preprečevanju antigena. Protitelesa se borijo se proti bakterijam in virusom.

Veliko vprašanj v zvezi z mikrovalovnimi pečicami ostaja zaenkrat še nerazrešenih, prihodnjič ob uporabi le dvakrat premislite ali jo res potrebujete in uporabo vsaj malo zmanjšajte.

VEČ VSEBIN: