Reiki – blagodejna zdravilna energija

Reiki sodi med energijske terapije alternativne medicine. Gre za naravno obliko zdravljenja s polaganjem rok. Terapevt poskuša na bolnika prenesti dobrodejno energijo, ki deluje tako na telesni kot duševni ravni. Gre za japonsko besedno skovanko, kjer rei pomeni vesoljno, ki pa življenjsko. Cilj je, da se med bolnikovo življenjsko močjo in vesoljno energijo, vzpostavi harmonija. Da najdete nekoga, ki bo delal z vašo osebno energijo je lahko zelo zahtevna in hkrati osebna naloga.


Reiki

Kako izbrati pravega terapevta?

 

VPRAŠAJTE SE KAJ POTREBUJETE PRED TERAPIJO

Vedno je pomembno, da se vprašate kaj potrebujete v življenju. Osnovni namen reiki-ja je obvladovanje stresa in bolečine. Vprašajte se kakšne vrste stres doživljate. Ali želite zgolj nekoga, ki vam pomaga pri boljšem razpoloženju ali se morda borite z depresijo in anksioznostjo.

 

KAKO POTEKA TERAPIJA?

Terapija poteka tako, da se bolnik uleže na masažno mizo, najprej na hrbet, nato na trebuh. Sledi niz petnajstih polaganj rok na bolnikovo telo, od glave do nog. Bolnik v točkah, kjer se je izvajal pritisk, začuti vročino. Pri tem je v stanju visoke sproščenosti. Srečanje traja 30 do 90 minut.

 

OPRAVITE SVOJO RAZISKAVO

Pred terapijo se pogovorite s prijatelji, morda boste od njih dobili nasvet ali priporočilo za kakšnega učitelja. Poleg tega lahko preverite tudi na spletu in forumih kje se izvaja reiki, ime učiteljev, kakšne so njihove izkušnje in priporočila, pristop, čas srečanj in podobno.


VEČ VSEBIN: