Reiki in kako deluje

Vsakdo je povezan z reiki energijo. Malokdo se je tudi zaveda. Omogoča nam, da zavestno prenašamo in usmerjamo energijo. Reiki je uporaben za dopolnitev drugim metodam dela. Veliko podporo reiki energije čutim npr. pri masažah, kjer se učinek delovanja poveča. Masiranec se bolj sprosti. Začutim večjo povezanost in večji vpogled v celostno matriko človeka. Na fizični, umski, čustveni in duhovni ravni. Reiki pomaga začutiti energijsko blokado, ki se je materializirala na telesu. Ko se odpirajo podzavestni vzorci običajno pod rokami začutim topljenje fizične tegobe. Ni moj namen tega članka, da nagovorim vse maserje, da se odločijo za tečaje reikija, vendar iz lastne prakse toplo priporočam. Tudi stik reikista – maserja in masiranca je mnogo bolj prijazen in učinkovit. Reikstova energija teče skozi roke. Roke žarčijo posebno toploto, ki je masirancu zelo prijetna in pomirjujoča.


Reiki zdravljenje

Reikija se lahko nauči vsakdo. Učinki so občutni takoj. Izkušnje so lahko zelo različne. Sama sem imela zelo intenzivno izkušnjo, ki se je pojavila pri iniciaciji v učiteljsko stopnjo. Kljub temu, da sem sedela na stolu z nogami na tleh, sem imela občutek lebdenja. To je le eden od primerov, s katerim se boste morda srečali na poti reikista. Ne ustrašite se, raje uživajte v tem čarobnem stiku z bioenergijo.

Reki se lahko uporablja tudi pri drugih oblikah pomoči sebi in drugim. Poleg masaže je učinkovit tudi pri združevanju z različnimi tehnikami sproščanja, dihanja, meditacij, karmične diagnostike, metodi čiščenja negativnih vzorcev ipd. Reiki energija vedno deluje obojestransko. Pri reikistu kot tudi stranki.

Kot sem zapisala na začetku je reiki dostopen vsakomur. Tudi osnov tehnike se je možno naučiti zelo hitro. Vendar se je za delo v smislu pravega reikista potrebno dodatno več let izpopolnjevati in delati na sebi. Se znebiti vseh negativnih vzorcev, slabih izkušenj in delovati iz brezpogojne ljubezni, ne iz ega, ki deluje v ločenosti. Oseba, ki se poda na to pot mora imeti določeno stopnjo osebne zaveste. Pogosteje ko izvajamo reiki, več osebne rasti bomo deležni.


Metoda reiki ni hitra rešitev in tudi ne zdravi. Res da omili trenutno težavo. Človek se počuti bolje, je pomirjen in sproščen. A za dolgoročno odpravo neke težave, blokade ali vzorca je potrebno nadaljne delo na sebi. Nič ne nastane čez noč in tudi čez noč ne izgine.

S poznavanjem reikija tudi bolje spoznavamo sebe. Se poglabljamo v dimenzije svoje duše, odkrivamo strahove in tiste najbolj prikrite vzorce podzavesti. S tem samoraziskovanjem rastemo, odkrivamo svoje želje, sanje, jih aktiviramo in si jih upamo zaživeti. Bolj ko so jasne naše misli, lažje nam je prepoznati pot, po kateri hrepeni duša.  Na takšen način tudi steče samozdravilni proces, ki je odvisen od vsakega posameznika. Bolj ko se bomo spoznali, bolj ko bomo občutili ljubezen do sebe in drugih, več sreče bo priteklo v naše življenje in s tem tudi zdravja. Reiki je zgolj le pot, ki ponuja možnost, da nas pripelje do zdravja in življenja po naši meri.

Nekaj koristi, ki jih boste deležni pri reiki metodi: spodbudi se proces celostnega samozdravljenja, doseže se notranje ravnotežje, preprostost in enostavnost, poveča se energija v telesu, lažje se doseže stopnja sprostitve in umiritve, odpravijo se negativni vzorci razmišljanja, lažje se sooča z življenjskimi spremembami, poveča se zaupanje v božansko, izboljša se počutje in zdravje.

Reiki energija je zelo močna čistilna in zdravilna energija, ki jo je potrebno osvajati postopoma, da se dosežejo želeni učinki. Potrebno jo je obvladati in razumeti. Reiki znanje je celovito, ki potrebuje za absorbcijo določen čas, če želite biti iskren, uspešen reikist z visokimi moralnimi in etičnimi lastnostmi. Metoda reiki vključuje tudi določene simbole. Uči se jo stopenjsko, ločeno eno od druge, v določenem časovnem razmiku. Vsaka stopnja prinese svoje življenjske izkušnje, spremembe in čudovita izkustva. Prepričana sem, da boste našli kot reikist ali zgolj kot udeleženec kakšnega posveta, več življenjske iskrenosti, empatije, modrosti, notranjega miru in ljubezni.


VEČ VSEBIN: