Rdeča pesa – (spregledano) zdravilo za srce

Rdeča pesa je naravnost fantastično živilo! Na žalost je mnogokrat spregledana. Ne le, da je okusna – je tudi zelo hranljiva! Polna je vitaminov, mineralov ter telesu prijaznih sladkorjev. Samo pol skodelice pese vsebuje kar trikratni priporočljivi dnevni vnos kalija kar pomeni, da z rednim uživanjem pese znatno (za kar 30%) zmanjšamo tveganje za pojav srčnih bolezni in srčnega infarkta.


Rdeča pesa

»Očisti« celoten organizem

Zaradi mnogih antioksidantov in betaina, ima rdeča pesa zelo močan razstrupljevalni učinek. Tako skrbi za redno prečiščevanje črevesja, jeter ter preostalih pomembnih organov. Uživanje pese pa je več kot priporočljivo tudi za športnike, saj izboljšuje njihovo vzdržljivost med vadbo in pospešuje »okrevanje« po vadbi.

Je odlična za srce

Ker vsebuje betain, ki je naravno protivnetno sredstvo je več kot primerna za ohranjanje zdravja srca. Vsebuje vitamin B, ki izboljšuje kardiovaskularni sistem, v njej pa najdemo tudi vitamine B1, B2, B12 in C ter minerale kot so kalij, kalcij, magnezij, fosfor, baker in jod – vsi ti krepijo srce. Da vsebovanosti železa, ki je naravno zdravilo za preprečevanje anemije, sploh ne omenjamo.

In zopet … odlična je za srce

Rdeča pesa spodbuja izmenjavo snovi v telesu, pomaga uravnavati krvni tlak, znižuje raven holesterola, ohranja krvne žile v dobrem stanju, stimulira jetra ter upočasnjuje proces staranja. In kar je najbolje – pripravimo jo lahko na vse možne načine – pečeno, kuhano, v obliki soka, ipd.


Več o rdeči pesi najdete tukaj: www.bodieko.si/zdravilne-lastnosti-rdece-pese

VEČ VSEBIN: