Razstrupite se in shujšate s tem smoothijem in vodo

Ledvice so zelo pomemben organ, saj čistijo telo in iz njega odvajajo toksine. Dnevno prečistijo 200 litrov krvi. Če smo dehidrirani, to za ledvice pomeni dodaten napor, posledično pa se lahko pojavijo težave z ledvicami ali mehurjem. Prav zato je priporočljivo dnevno spiti vsaj 2 litra vode, privoščite pa si lahko tudi smoothie, ki bo spodbudil delovanje ledvic in s tem proces razstrupljanja.


smoothie - razstrupljanje

Za smoothie za razstrupljanje ledvic potrebujemo: Banano, olupljen kivi, polovico olupljene limete ali limone, 60 g mandljev, pol žličke nasekljanega petršilja, 60 ml vode. Če ste alergični na mandlje, lahko uporabite druge oreščke. Po želji lahko dodate več vode. Vs esestavine zmešajte v mešalniku.

Če bi radi med poletjem zmanjšali obseg trebuha, vam priporočamo naslednjo razstrupljevalno vodo, ki spodbuja proces hujšanja, še posebej na trdovratnem predelu trebuha.

Za razstrupljevalno vodo za hujšanje v predelu trebuha potrebujemo: 2 litra vode, žličko naribanega ingverja, kumarico srednje velikosti, limono, 12 metinih listov.


Priprava: Olupite kumarico. Kumarico in limono narežite na kose. Skupaj z ostalimi sestavinami ju dajte v stekleno posodo. Prelijte z vodo. Osem ur pustite stati v hladilniku (občasno mešajte).

Sestavine te razstrupljevalne vode še posebej dobro vplivajo na prebavni sistem. Vitamin C v limoni poskrbi za razstrupljanje in hidracijo telesnih celic. Kumarica je pretežno sestavljena iz vode, ki vas bo še dodatno hidtrirala in spodbudila sproščanje snovi, potrebih za razstrupljanje. Ingver odlično spodbuja prebavo, meta pa pijači daje prijeten osvežilen okus in pospeši proces hujšanja.

VEČ VSEBIN: