Rabarbarin parfait z jagodami in chia semeni

Ljubitelji rabarbare, pozor! Ponujamo vam sladko osvežilni recept, ki bo vašo navdušenost nad rabarbaro še okrepil. Morda ste že slišali za rabarbarin kompot, pito, ipd. a zagotavljamo vam, da jo boste po pokušini ponujenega recepta, želeli uživati samo še na sledeč način.


parfait

Potrebujete:

  • 2/3 skodelice chia semen,
  • 2 skodelici nesladkanega mandljevega mleka,
  • 1 žlico surovega medu,
  • 2 skodelici pretlačene rabarbare,
  • 3 skodelice pretlačenih jagod.

 

Priprava:

  1. Chia semena, mandljevo mleko in med zmešamo skupaj v skledo ter mešamo toliko časa dokler se ne raztopijo vse morebitne grudice. Zmes nato pokrijemo in jo 4 ure pustimo počivati v hladilniku dokler se ne zgosti.
  1. Pečico segrejemo na 350 stopinj. Jagode in rabarbaro zmešamo ter zmes v pečici pečemo 30 minut. Nato pustimo, da se ohladi.
  1. Da ustvarimo količinsko primeren parfait, uporabljamo kozarce prostornine 250 ml. Vanje z žlico nadevamo plast ustvarjenega chia pudinga na katerega položimo plast rabarbare in jagod ter s postopkom nadaljujemo dokler ne zapolnimo kozarca. Okusen parfait lahko zaužijete takoj ali pa ga pojeste v naslednjih 4 dneh. Pa dober tek!