Proti bolečinam si lahko pomagate s ščipalko

Telo je prepredeno z živci, ki v možgane prenašajo različna sporočila. Še posebej hitro potuje bolečina, saj nas telo z njo želi čim prej opozoriti na to, da je nekaj narobe.


Če se izogibate protibolečinskim tabletam in iščete naravno metodo, s katero bi si pomagali ob glavobolu, imamo za vas dobro novico. Vse, kar potrebujete, sta ščipalki in vaša ušesa. Refleksologija uči, da na ušesu obstaja več različnih točk, ki preko živčnega sistema vplivajo na določene dele telesa. Z vršenjem pritiska na določene ušesne točke lahko zmanjšate bolečino.

Ščipalka za perilo

Bolečine v hrbtu in ramenih

Vse več ljudi se spopada z bolečinami v hrbtu, ramenskem in vratnem predelu. Pomaga vam lahko pripenjanje ščipalke na vrh ušesa. Ščipalko pripnite na uho za približno eno minuto večkrat na dan. Pritisk na to točko naj bi pomagal sprostiti napetost v hrbtu in ramenih.

Bolečine v organih

Če vas rahlo ščipa v notranjosti telesa ali občutite rahlo nelagodje, ščipalko pripnite malo pod vrh ušesa, na zunanji rob. Na tak način naj bi se znebili ostre bolečine v notranjosti telesa. Če je bolečina huda in ne gre zgolj za ščipanje, obiščite zdravnika.


Bolečine v sklepih

Boleče in trde sklepe lahko sprostite s postavljanjem ščipalke na sredino roba ušesa. Pritiskanje te točke naj bi pomagalo odpraviti manjše bolečine v sklepih. Če bolečina ne popušča, se posvetujte z zdravnikom.

Bolečine v sinusih in grlu

Točka malo pod sredino roba ušesa je povezana z grlom in sinusi. Pritisk nanjo naj bi olajšal simptome prehlada in sinusne infekcije.

Prebavne težave

V spodnjem delu ušesa, malo nad dnom, se nahaja točka, povezana z želodcem. Ščipalka na tem mestu naj bi pomagala pri odpravljanju blažjih želodčnih težav.

Glavobol in zdravje srca

Povsem na dnu ušesa, na ušesni mečici se nahaja točka, ki vpliva na glavo in srce. Redno pritiskanje nanjo naj bi pomagalo ohranjati zdravje srca in sprostilo napetost v glavi, če vas daje glavobol.


PMS

PMS lahko manjšamo s pritiskom na različne točke na ušesu, od katerih se večina nahaja na sredini ušesa. Znanstveno dokazano je, da refleksologija, če jo opravljamo določeno časovno obdobje, pomaga sprostiti bolečine in nevšečnosti zaradi PMS.

Tudi dlani in stopala so prepredeni s točkami, za katere refleksologi učijo, da so povezane z notranjimi organi. Redno jih masirajte in morda boste presenečeni nad njihovimi učinki.

VEČ VSEBIN: