Prizemljevanje energije

Prizemljitev je povezana s korensko čakro, ki leži med nogami, na presredku. Je rdeče barve in je v neposredni povezavi z zemljo. Ko smo prizemljeni, se počutimo prisebni, spočiti, imamo jasne misli, moč in energijo, da dosegamo zastavljene cilje. Odraža našo materializacijo želja.


Čas pomladi je idealen, da se pričnemo povezovati z energijo zemlje. Delo na vrtičku ali na balkonu z rožami in začimbnicami je lahko že dovolj, da se prepustimo energiji zemlje, ki nas navda z občutkom prizemljenosti, ki zbudi naše čute, nas osveži, zbistri ter napolni z vitalno energijo. Že pol ure dela v zemlji zadošča, da se nam energija obnovi. Ker delo na vrtu ali z rastlinami zahteva pozornost, se nam tudi um dokaj hitro sprosti in težke, zmedene in s čustvi obogatene misli izpuhtijo. Takrat navljub delu pričnemo meditirat, kar pozitivno vpliva na celoten energijski sistem. Utrujenost se spremeni v vitalnost in pripravljeni smo na nove izzive.

Prizemljevanje

Tehnika za prizemljevanje

Prizemljimo se lahko tudi s pomočjo različnih vizualizacijskih tehnik: Stojimo stabilno in sproščeno. Oči imamo zaprte. Stopali sta s celotno površino čvrsto na tleh. Z nekaj globokimi vdihi in izdihi sprostimo telo in misli. Pozornost preusmerimo na naša stopala. Predstavljamo si, da iz stopal poganjajo korenine; te so sprva majhne, a s prodiranjem globoko v zemljo postajajo čedalje debelejše in bolj razvejane. Pronicajo globje in globje. Vse do središča zemlje, v obliki ogromne rdeče krogle, ki se počasi vrti. Korenine prepletemo okoli vrteče se krogle. Neprestano dihamo in smo zavestni. V kolikor si ne moremo predstavljati, je dovolj samo jasna misel, namera ter pozornost pri tem, kar počnemo. Globoko vdihnemo in izdihnemo, v enakomernem pospešenem tempu. Smo tukaj in zdaj.

Ko se povežemo s središčem zemlje, pričnemo po koreninah navzgor vleči rdečo, vitalno energijo zemlje, najprej do stopal in naprej po celem telesu. Vzdržujemo močno vizualizacijo in jasno namero. Predstavljamo si, da se energija zemlje ovija po naših nogah kot mlade korenine in napolnjuje tudi našo notranjost telesa. Dihamo. Čim bolj se poskušamo predati tej energiji in ji dovoliti, da napolni vsako celico našega telesa. V kolikor začutimo kakršne koli napetosti v telesu, jih zavestno sprostimo in tja s še večjo namero pošljemo energijo zemlje. Če čutimo morebitne čustvene napetosti, jih zavestno predamo energiji zemlje, da jih odstrani z našega čustvenega telesa. Rdeči energiji zemlje lahko damo vse, kar nas teži in boli. Vse tegobe, stiske, žalost, razočaranja, pričakovanja. Vse, česar ne rabimo in nosimo s seboj kot čustveno navlako. Dovolimo energiji zemje, da nas očisti in prečisti. Ne pozabimo na dihanje, ki naj bo globoko in pospešeno. Ko začutimo, da smo napolnjeni z energijo, naredimo še par globokih vdihov in izdihov ter odpremo oči.


Tehnika za vsak dan

Tehniko izvajajmo vsak dan, najbolje takoj, ko se zbudimo. Priporočljiva je tudi, ko se vrnemo iz dela domov, da odstranimo morebitno utrujenost in se napolnimo s svežo, vitalno energijo.

VEČ VSEBIN: