Privoščite si kopel z jabolčnim kisom!

Verjetno se vam zdi ideja, da bi vodi, v kateri se nameravate okopati, dodali jabolčni kis, precej nenavadna. A morda je ravno to rešitev za razstrupljanje in lepšo kožo, ki jo že dolgo iščete. Preverite, pri čem vse vam lahko pomaga kopel z jabolčnim kisom …


Jabolčni kis

Glivice

Jabolčni kis očisti vašo kožo ter jo naredi bolj napeto in sijočo. Primeren pa je tudi za vse, ki imate težave z glivičnimi ali bakterijskimi okužbami. Običajne kopeli in tekoča mila so v boju z njimi precej neuspešna, pogosto pa stanje še dodatno poslabšajo. Kopel z jabolčnim kisom lahko prežene vsiljive goste, ne da bi morali za to poseči po agresivnejših sredstvih.

Neprijeten telesni vonj

Dezodoranti težave z neprijetnim vonjem le prekrijejo, medtem ko vam lahko jabolčni kis pomaga do bolj celostne rešitve. Če opažate, da se neprijeten vonj pri vas razvije precej hitreje kot pri drugih ljudeh, je to morda povezano s povečanim številom bakterij na vaši koži. Bakterije namreč v vlažnem, toplem okolju povzročajo hitro razkrajanje znoja, kar privede do neprijetnih vonjav. Kopel z jabolčnim kisom je tako kot nalašč za ublažitev tovrstnih težav po naravni poti, brez škodljivih snovi, ki jih pogosto najdemo v dezodorantih in antiperspirantih. Še posebej se priporoča tistim, ki imajo težave s prekomernim potenjem nog.

Poškodovani lasje

Jabolčni kis poskrbi za odstranjevanje odvečnih maščob, ki so se nabrale na vašem lasišču. Poleg tega odstranjuje prhljaj in naredi lase mehkejše ter bolj voljne in sijoče. Pomaga vam lahko tudi pri razcepljenih konicah. Tako od kopeli z jabolčnim kisom ne bo imelo koristi le vaše telo, ampak tudi lasje. Poleg jabolčnega kisa pa poznamo še veliko naravnih rešitev proti mastnim lasem.


Bolečine v sklepih

Redne kopeli z jabolčnim kisom lahko sprostijo napetosti v vaših sklepih in ublažijo bolečine, zato so še posebej primerne po večjih telesnih naporih. Pomagale vam bodo tudi pri bolečinah v hrbtu, ki so posledica dolgotrajnejšega sedenja ali dvigovanja težjih bremen.

VEČ VSEBIN: