Pripravite si sok za močnejše kosti in več energije

Kosti so najtrdnejši del našega telesa, ki nam daje oporo, poleg tega pa kosti ščitijo naše notranje organe pred poškodbami in zagotavljajo oporo mišicam. Kljub trdnosti pa kosti niso imune na obrabo oziroma na zmanjševanje gostote, kar vpliva tudi na njihovo funkcionalnost. Med najpomembnejše snovi, iz katerih so zgrajene kosti, sodita beljakovina kolagen in mineral kalcij.


Napitek za kosti

Poleg močnih in zdravih kosti pa vaše telo za to, da ostaja zdravo, med drugim potrebuje tudi dovolj energije. Tako vam predstavljamo recept za sok, ki je idealen za začetek novega dneva. Poskrbi namreč tako za zdrave kosti kot za to, da boste imeli dovolj energije za opravila, ki so pred vami.

Za najboljše učinke uporabite ekološko pridelano zelenjavo in sadje, sok pa pripravite neposredno pred zaužitjem.

Sestavine:

  • 350 gramov špinače,
  • 100 mililitrov pomarančnega soka, obogatenega z vitaminom D,
  • 1 kumara,
  • 2 zeleni jabolki,
  • košček ingverja

Priprava:

Jabolki narežite na manjše koščke, ki jih nato vstavite v sokovnik. Špinačnim listom odstranite stebelni del in jih prav tako dodajte v sokovnik. Olupite še kumaro, jo narežite na koščke in ponovite postopek. Na koncu storite enako še z olupljenim koščkom ingverja. Sok zdaj prelijte v kozarec in mu dodajte pomarančni sok, obogaten z vitaminom D. Dobro pomešajte. Po želji lahko soku dodate še malce vode, če želite, da bo malce bolj razredčen. Sok, ki mu lahko prav tako dodate kocke ledu, uživajte vsako jutro. Že kmalu boste opazili, da imate čez dan mnogo več energije kot sicer, sčasoma pa se bodo okrepile tudi vaše kosti.


VEČ VSEBIN: