Princ George v kabini vojaškega letala

Princu Georgeu so se še pred tretjim rojstnim dnem izpolnile skrite sanje številnih dečkov. Nedavno je imel namreč priložnost, da se z mamo Kate in očetom Williamom popelje v britanskem vojaškem letalu hawk.


Princ George

Malega princa so minuli petek posadili v hawkovo kabino, skupaj s staršema pa se je nato peljal še s helikopterjem Squirrel. V letalsko kabino mu je pomagal sesti njegov oče, vojvoda Cambriški. Letalo je sicer del akrobatske skupine kraljevih zračnih sil Red Arrows.

Georgea so pred hrupom zaščitili z modrimi slušalkami. V pilotsko kabino se je usedel tudi sam William, ki je v tem helikopterju opravljal tudi izpit za pilota. Sedaj kot kopilot občasno sodeluje z zdravniško letalsko službo.

Kot je dejal poročnik Jim Hobkirk, ki je skupaj z družino spremljal letalski miting v Fairfordu v jugovzhodni Angliji, je bil mali princ navdušen predvsem zaradi zadnjega rotorja helikopterja. Je pa dodal, da je bil George po pričakovanjih malce prestrašen zaradi hrupa in samega dejstva, da je letel s helikopterjem.


VEČ VSEBIN: