Priljubljene serije Igre prestolov letos ne bo!

Letos pa res ni dobro leto za oboževalce Igre prestolov. Ne samo, da je HBO šele za april prihodnje leto napovedal premiero zadnje, osme sezone priljubljene serije, tudi avtor romanov George R.R. Martin je sporočil, da težko pričakovani šesti del knjige z naslovom The Winds of Winter letos ne bo učakal luč dneva. The Winds of Winter bo šesti roman iz njegove serije Pesem ledu in ognja.


Igre prestolov

Prvih pet sezon serije se je bolj ali manj držalo knjig, šesta sezona pa je ubrala svojo pot.

Navihani Martin že več let oboževalce draži s tem ali onim o prihajajočem romanu The Winds of Winter – včasih podraži samo s tem, da še ni končan. Je pa vsaj toliko prijazen, da sem ter tja objavi kakšne izvlečke iz njega.

Ampak bralce vseeno čaka tolažilna nagrada. Kot je Martin zapisal na svoji spletni strani: »Letos se boste vseeno lahko vrnili v Zahodnje. Veliki moister Gyldayn je končno zaključil in dostavil prvo polovico monumentalne zgodovine  Targaryenovih kraljev  Zahodnjega, Ogenj & kri. Bantam Spectra in HarperCollins Voyager jo bosta s trdimi platnicami izdala 20. novembra, z veseljem sporočam.« Ogenj in kri, poudarja, ni roman, ampak knjiga v podobah.


»Prvi del pokriva vse Targaryenove kralje, od Aegona I (Osvajalca) do Aegona III, skupaj z njihovimi ženami, vojnami, sorojenci, otroki, prijatelji, rivali, zakoni, potovanji in drugimi stvarmi. Oh, in seveda so tu zmaji. Veliko zmajev. Seveda se zgodba ne konča z Aegonom III. Prihaja še veliko zgodovine in veliki moister  Gyldayn se bo lotil tudi tega v Ognju in krvi, volumen 2. Ampak do tega vrhunca je še nekaj let. Ne bodite nepotrpežljivi.«

Martin se je dotaknil tudi televizijske franšize Igra prestolov. Lani junija so pri HBO oznanili, da bodo producirali novo serijo, časovno postavljeno pred dogajanje v tej, ki jo spremljamo, in da se poigravajo s petimi različnimi možnostmi. »Vem, da me bodo spraševali, ali bo serija temeljila na materialu iz Ognja in ledu. To je logično vprašanje. Edini odgovor, ki vam ga lahko dam, je: Ah, no, nihče tega še točno ne ve, in poleg tega ne smem povedati ničesar. Zato dajmo to na stran.«

VEČ VSEBIN: